Tempesta – Roller Coaster

Skrevet af Calle
13-01-2015
For ca. halvandet år siden anmeldte jeg schweiziske Tempesta's fjerde album ”Unbounded”. Dengang var bandet helt ukendt for mig. Albummet fik pæne ord med på vejen, så da det nye album Roller Coaster dumpede ned i min postkasse, var det med stor spænding jeg satte det på første gang. Nu har jeg så lyttet albummet igennem nogle gange og jeg synes bandet igen har udsendt et udmærket album. Det er ikke den dybe tallerken bandet har opfundet, men de formår at skrive nogle gode og fængende rock sange.

Der har ikke været udskiftning i bandet siden det forrige album og de består derfor stadigvæk af Reto Thalmann (sang/guitar), Pascal Fuchs (guitar), Ruedi Kälin (bas) og Armin Brühwiler (trommer), som alle er gode på hver deres instrument. Og Reto har en god rock stemme. Stilen som bandet spiller er vel hvad man kan betegne som straight ahead rock, dog med lidt coutry inspiration hist og her. De nævner da også Kid Rock, Kenny Chesney, Brad Paisley, Rascal Flatts, Nickelback, Van Halen og Toto som nogle af deres inspirationskilder.

Roller Coaster består af 13 sange, hvor mine personlige favoritter er ”Feels Like Yesterday”, ”Rockstar” og åbningsnummeret ”Swallow The Saint”. Også det countryprægede titelnummer ”Roller Coaster” fungerer rigtig godt. Den eneste sang der falder lidt ved siden af efter min mening er ”Drag You Down”. Her bliver der ”rappet” i versene, hvilket jeg synes er lidt malplaceret. Og så er nummeret endda med på albummet to gange. I det anden version (som er et bonus track) medvirker den schweiziske rapper J.K. fra bandet Divertimento. Selve guitaren og omkvædet fungerer meget godt i nummeret. Men alt i alt er det som sagt et udmærket album Tempesta har smidt på gaden.

Produktionen på albummet er super og lyden perfekt. Men det er også produceret og mixet af Al Sutton, som tidligere har arbejdet med blandt andre førnævnte Kid Rock samt Bob Seeger, John Fogerty, Pop Evil og Loretta Lynn for bare at nævne et par kunstnere.

Er du til gode fængende rock sange uden de store udskejelser, så kan du roligt tjekke Tempesta ud.
 
Roller Coaster udkom 10. oktober 2014 via Fastball Music.
 
  (4 ud af 6)
 
Besøg Tempesta på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar