Distance - I

Skrevet af Peter Letting
13-01-2015
Spanske Distance udgiver debut album med den ultra korte titel I. Albummet ramte handlen 10. november 2014. Distance spiller progressiv metal og de lægger ikke fingre imellem. Der er mange måder at komme igennem sådan et album, og Distance tager ikke den lige vej. Der er masser af finurlige krumspring.

Jeg skulle lige vænne mig til det skæve og temmelig avancerede univers omkring Distance, men efter at have hørt skiven igennem nogle gange, så begynder den at bundfælde sig, og dermed kan jeg også værdsætte alle de fantastiske musikalske perler der gemmer sig. Jeg synes ofte at det kræver lidt tilvænning, når musikken ikke ”bare” er ”3-4-spil”. Jeg skal bruge lidt ekstra tid til at opdage alle facetterne, og denne gang var det ikke spild af tid.

Der er fart over feltet lige fra starten af skæring 1,med titlen ”Fragments”, men tempoet bliver justeret lidt undervejs. Jeg tror faktisk at Fragments er mit favorit nummer på skiven, men alle 8 numre har deres egne kvaliteter.

Distance spiller i mange forskellige tempi og stilarter, og det gør det til en ret interessant skive, fordi intet minder om det man lige har hørt. Selv vokalen er meget varieret, fra råbe / growl til alm. clean. Jeg må indrømme at på denne skive er jeg mest begejstret for den rå råbe vokal.  Der er dog flest passager i den tunge og absolut hurtige ende af skalaen, og jeg synes da også at det er her Distance brænder igennem.

Distance består af hele 6 medlemmer og jeg har kun kunnet finde dem ved fornavn: Morgan på vokal, Alf på guitar og Mak på guitar, Homer på bas, Ernie på synthesizer og keyboard samt Lucho på trommer og percussion.

Med 6 band medlemmer hvoraf den ene spiller synth, så bliver der virkelig mange lydniveauer at holde styr på, og det er da også med til at give musikken en højere grad af kompleksitet. Jeg synes det klæder den hårde og tunge stil med lidt synthesizer ind over og selvom man måske ikke altid lige lægger mærke til den, så ligger den og leger med i lydbilledet. Jeg synes også at rytme sektionen er fremragende. Det er bestemt ikke kedeligt, det der bliver banket igennem på gryderne, og sammen med bassen lægger de en fed, fed bund hele vejen igennem. Og med 2 på guitar er der lagt op til dobbelt op på fede rytme riffs, og soloer. Jeg giver Distance 5 ud af 6
 
I udkom 10. november 2014 via Mighty Music/Target.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Distance på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar