Small Time Giants – Stethoscope

Skrevet af Calle
04-01-2015
Small Time Giants blev dannet i Qaqortog (Julianehåb) i Grønland i 2005. Bandet består af Miki Jensen (vokal og guitar), Jonas Nilsson (trommer), Jakob Skovaa (bas) og Pilutannguaq Hammeken (guitar og keys). Bandet har tidligere udgivet en EP med titlen ”Six Shades Of Heart”, som røg på 1. pladsen som det mest solgte digitale album i Danmark. Her lå det i fem uger, hvilket er ret godt gået af et mere eller mindre ukendt band. Nu har bandet så udsendt debut albummet Stethoscope som er blevet til via bandets egne penge (2 års opsparing)samt lidt crowdfunding.

Albummet består af 11 sange og stilen er melankolsk indie rock. Bandet bevæger sig i et utrolig flot og drømmeagtigt musikalsk univers. Sangene handler da også om kærlighed, følelser, håb, drømme og en smule politik. Mange af teksterne er baseret på bandmedlemmernes egne følelser og i et par tilfælde også om deres hjemland. Bl.a. i sangen ”3-9-6-0”, som handler om tvangslukningen af en kulmine i byen Qyllissats. Eller sangen ”All Hope Abandon”, som handler om et skibsforlis i 1959, hvor 95 mennesker mistede livet og skibsvraget er aldrig blevet fundet. Så man kan roligt sige, at teksterne på dette album er meget dybe, hvilket jo også hører sig til inden for denne genre.

Mine personlige favoritter på albummet er ”A Basement With A View”, ”Eyes/Hands/Mouth” og førnævnte ”3-9-6-0”. Og jeg synes også ret godt om ”<3 > </3” (Love Beats A Broken Heart). Denne sang har et ret varieret tempo. Men alt er alt er det 11 gode sange bandet har skruet sammen.

Stethoscope er produceret, indspillet og mixet af Søren Balsner fra Carpark North og han har gjort et flot stykke arbejde. Lyden er perfekt og giver lytteren den helt rette stemning.

Ingen tvivl om at bandet har skrevet nogle flotte stemningsfyldte sange og at de gode musikkere, men stilen er en anelse for melankolsk til min personlige smag. Det er ikke et album jeg vil sætte på igen og igen, men kun lytte til hvis jeg er i den rette stemning. Men er du til bands som f.eks. Thirty Seconds To Mars, Imagine Dragons og Carpark North, så tror jeg også godt du vil kunne lide dette album.
 
Stethoscope udkom 17. oktober 2014. 
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Small Time Gianst på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar