Luke Gasser – Flicker

Skrevet af Calle
18-12-2014
For ca. 1½ år siden anmeldte Peter solo debut albummet ”Retribution” fra den schweiziske sanger, sangskriver og guitarist Luke Gasser. Albummet fik en middel karakter. Nu er Luke så tilbage med opfølgeren, som har fået titlen Flicker. Det har jeg fået æren af at anmelde. Udover Luke på guitar og vokal, så medvirker også Oli Häller på trommer og Thomi Imhof på bas.

Flicker består af 12 sange og stilen vil jeg betegne som almindelig plain and simple der-ud-af rock. Inspirationskilderne tæller bl.a. AC/DC, Bruce Springsteen og Status Quo og det kan man godt høre i musikken. Udover de nævnte inspirationskilder, så synes jeg også musikken minder lidt om f.eks. Georgia Satellites og Izzy Stradlin And The Ju-Ju Hounds.

Der er en meget god energi i de rockende sange som f.eks. åbningsnummeret ”Not A Long Way Down” samt ”Ceremony Man”, ”Cold Hearted Woman” og titelnummeret ”Flicker”. Derudover er der også et par stille sange, som dog ikke helt falder i min smag. Normalt har jeg ikke noget imod et par stille sange på et album, men i dette tilfælde rammer de bare ikke noget i mig. Disse sange er bl.a. ”My Sweet Angel”, ”Sister Sorrow” og ”Fire On My Mind”. I sidst nævnte medvirker en tyske sangerinde Doro. Musikkerne spiller godt og Luke’s guitararbejde er også udemærket, men hans stemme kræver en del tilvænning. Den er lidt speciel og minder mig lidt om en ”blid” Lemmy Kilmister.

Flicker er fint produceret, hvilket Luke selv har stået for i samarbejde med Deezl Imhof. Albummet er indspillet, mixet og masteret i Foolpark Studios i Schweiz.

Dette album er efter min mening et middelmådigt rock album, men er man til nogen af ovennævnte bands kan man godt tjekke Luke Gasser ud. Han når dog ikke samme niveau som disse.
 
 
Flicker udkom 10. oktober via Fastball Music.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Luke Gasser på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar