Within Temptation - Let Us Burn - Elements & Hydra Live in Concert

Skrevet af Peter Letting
11-12-2014
Det hollandske Goth-metal band Within Temptation har udgivet en dobbelt live DVD, med titlen Let Us Burn - Elements & Hydra Live in ConcertDVD udgivelsen består af 2 koncerter. Elements optaget i Antwerpen og Hydra optaget i Amsterdam. Oven i hatten får man også lige 2 live CD skiver med de 2 koncerter, hvis man ikke lige har en DVD afspiller til rådighed.

Jeg så Elements først, og jeg må sige at der er lagt i kakkelovnen til et voldsomt og storslået show. På scenen består backing gruppen af en fuldt symfoni orkester med tilhørende kor, og der kører film sekvenser på en monster storskærm. Der er også gjort noget ved scene showet generelt. En kæmpe kasse, formet som en trekant, sænkes fra loftet, og fra den dukker forsangeren Sharon frem. Lidt senere kører kassen op igen, denne gang med guitaristen på toppen, så der mangler ikke indtryk og performance.

Jeg kender faktisk ikke Within Temptation og deres musik, selvom de har eksisteret siden 1996. Men det virker faktisk temmelig godt og meget velspillet. Sharon har en super klar og clean stemme. Det passer rigtig godt til symfoni orkestret og Within Temptation har da også en god blanding af stille og hurtige numre, måske med en lille overvægt til de stille. Det ene nummer banker derudaf, og når det næste starter er det med blid piano intro.

Jeg tror det må have været en storslået oplevelse at være der live. Lyd, scene og kostumer er af utrolig høj kvalitet og der sker hele tiden noget nyt, som for eksempel 3 meter høje dansere med monster store vifter. Der er dansere, kæmpestore scene udsmykninger, fyrværkeri, og det største lys show jeg længe har set. Under nummeret ”Angel” har forsangeren et sæt kæmpe engle vinger på, og jeg kommer til at trække en parallel til da jeg så Rammstein fremføre ”Engel”. Her var der dog ikke ild i vingerne…I det hele taget sidder kjolerne / kostumerne temmelig løst på forsangeren. De bliver i hvert fald skiftet tit. Nærmest hvert andet nummer er der en ny kjole, eller i hvert fald en ændring.

Hydra koncerten er uden symfoni orkester og starter med titel nummeret ”Let Us Burn”. De lægger da også ud med ild nok til at blive forbrændt, men festligt er det..Selvom Elements var storslået og mægtig, så er jeg nok mere til Hydra. Jeg synes der er mere ”punch” og kontant afregning i den noget mindre opsætning. Det virker også som om de har fundet nogle af de mere hårdtslående numre frem til denne koncert, og det til trods for at en del af numrene går igen i begge koncerter.

Jeg giver samlingen 5 ud af 6, fordi det er super vel produceret og fremført. Der er virkelig brugt tid og kræfter på at få stablet et par fede koncerter på benene, og det fortjener en applaus.
 
Let Us Burn - Elements & Hydra Live in Concert udkom 14. november.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Within Temptation på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar