Black Swamp Water – Hellride (EP)

Skrevet af Calle
25-11-2014
Jeg har modtaget Hellride, som er debut EP’en fra det danske band Black Swamp Water. Den har jeg nu lyttet igennem nogle gange og lad det være sagt med det samme - jeg kan lide hvad jeg hører. Bandet er fra Silkeborg og består af Bjørn Bølling Nyholm (vokal), Jan Geert (guitar), Jeppe Birch Friis (bas) og Kim Langkjær Jensen (trommer). Der er tale om erfarne folk, da gennemsnits-alderen har passeret de 35 og samtidig har de som sagt Kim Langkjær Jensen (ex-Dawn of Demise og Illdisposed) som det stabile fundament bag trommerne.

Bandet spiller rock med kraftig inspiration hentet tilbage i ’70-er, ’80-er og ’90-er-hard rock og heavy metal og de nævner bl.a. Down, Black Sabbath, COC og Pride and Glory (med Zakk Wylde) som nogle af deres inspirationskilder. Altså er der tale om rock i den lidt tungere ende af skalaen.

EP’en består af fire velkomponerede sange med en fed, tung og groovy feeling. Jeg synes bandet har skrevet nogle gode sange med catchy melodier og mine favoritter blandt de fire sange er ”Drink ’Em Way Down”, som har et meget fængende riff i omkvædet samt titelsangen ”Hellride”. Sidst nævnte kan i skrivende stund bl.a. høres på Calles Rock Corner via dette link. Variationen på EP’en er måske ikke så stor, men musikkerne spiller godt og stabilt. Samtidig har Bjørn en god stemme, som passer perfekt til denne musik inden for denne genre.

Hellride er indspillet i Silkeborg og så er det mixet/masteret af selveste Jacob Bredahl i hans Dead Rat Studios i Horsens. Den overordnede lyd og produktion er i orden og instrumenterne og stemmen ligger rigtig godt i forhold til hinanden.

Jeg kan på det varmeste anbefale at du tjekker Black Swamp Water ud. I mine øjne er dette endnu et dansk ”undergrunds” rock/metal band” man bør holde øje med. Jeg vil i hvert fald følge dem fremover.
 
 
Hellride udkom 13. oktober.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Black Swamp Water på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Black Swamp Water

    26-11-2014 11:13

    Tak for en god anmeldelse, Calle - we'll be back :-)

1

Skriv en kommentar