Ten – Albion

Skrevet af René Bo Nielsen
21-11-2014
Så er engelske Ten ude med deres cd nr 11, som har titlen Albion. Jeg er en af dem som har været med siden den spæde start, og som var virkelig begejstret for den første udgivelse "X", fra 1996 og "The Name Of The Rose" fra 1997, og sidst men ikke mindst "The Robe" fra 1998. Tre fantastiske udgivelser der er en gennemført cocktail af aor, hard rock, og heavy rock. Udgivelser som her så mange år efter, stadig væk er gennemførte og tidløse mesterværker. Flot og velspillet musik, med masser af flotte omkvæd, melodier, og udført af et band af dygtige og virkelig kompetente musikere. Blandt andet var super guitarristen Vinny Burns, og finde i blandt gruppens 6 medlemmer.

Nu skriver vi så 2014, og der er kun 3 medlemmer af gruppens oprindelige besætning med. Blandt andet sanger og sangskriver Gary Hughes, som stiftede Ten i 1995, og som har været primus motor i gruppen i både i de gode og dårlige tider. Det var lidt historie, lad os nu fokusere på Albion, som jo omdrejningspunket for denne anmeldelse. Cd'en starter ud med nummeret ”Alone In The Dark Tonight”, som er en fed og gennemført rocker som lover godt for resten af Albion. Albummet består af 10 numre i vanlig Ten stil, altså melodisk hard rock/heavy rock. Faktisk meget ala tidligere udgivelser som "Heresy And Creed" fra 2012. Det er velspillet og veludført, og lydmæssigt er der heller ikke noget at udsætte på Albion, hellere ikke cover og artwork. Så ALT er som det plejer med Ten, og det er faktisk det jeg anser som værende lidt af et problem.

For tager man og kigger tilbage på Tens udgivelser, faktisk helt tilbage til "Babylon" som udkom i år 2000, så er det samme spille stil de har praktiseret helt op til her nu i 2014! Der er INTET nyt og komme efter OVERHOVEDET. Personligt savner jeg at de tager nogle chancer, og tilføre deres musik nogle nye inputs, og måske vælger at bygge musikken op på en anden måde, i det hele taget tilføre den en form for udvikling. Det er desværre på INGEN måde tilfældet. Jeg har dog alligevel valgt at give Albion en fin karakter. For som udgivelse er den gennemført, det er udviklingen af Ten og deres musik, jeg er kritisk overfor og sætter spørgsmålstegn ved. Men specielt nye og kommende fans af Tens musik, kan uden problemer købe Albion. Hvor i mod vi der har været med hele vejen, må gøre op med os selv om vi fortsat vil købe Tens musik.

Albion udkommer 24. november via Rocktopia Records.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Ten på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar