Emergency Gate – Infected

Skrevet af Calle
11-11-2014
Emergency Gate er et tysk metal band, som blev dannet helt tilbage i 1996. Der har dog været en del udskiftninger i bandet gennem årerne og det eneste oprindelige medlem i dag er bassisten Mario Lockert. Udover ham består bandet nu af Matthias Kupka (vokal), Udo Simon (guitar), Roman Lutz (trommer) og Daniel Scmidle (synth).

Infected er bandets femte fuld længde album, men det første jeg har lagt ører til. Stilen er melodic death metal med elementer fra både metalcore og elektronisk musik. Albummet består af 12 sange, hvor der er fuld knald på fra start til slut (næsten). Bassen er trommerne er tons tunge og guitaren skærer igennem med hurtige riffs. Vokalen, som er en god blanding af barske skrig, en ren vokal og lidt death metal growls, fungerer rigtig godt til musikken. Derudover er der en hel del programming og synth i musikken, hvilket jo hører sig denne genre til.

Musikken er for mig en anelse ensformig, men der er dog et par sange der skiller sig lidt ud. Det er bl.a. ”We Wanna Party”, hvor der også er lidt rap (ala Beastie Boys) elementer indover musikken og sangen. Eller en sang som afslutningsnummeret ”Peace Of Mind”, hvor tempoet sættes MEGET ned. Jeg vil næsten gå så langt som at kalde nummeret en death metal ballade.

Albummet er indspillet og produceret af Mario og Udo og så er det blevet mixet af Mario i Dreamsound Studios i München. Mastering er foretaget af Jan Vacik i selvsamme Dreamsound Studios. Albummet er godt produceret og instrumenterne og vokalen ligger godt i forhold til hinanden og det overordnede lydbillede er godt.

Infected er et moderne metal album og jeg kunne sagtens forestille mig, at fans af denne genre inden for metalmusikken vil kunne lide Emergency Gate. Som den trofaste læser af mine anmeldelser (hvis der er nogen) ved, så er denne genre ikke min foretrukne, men jeg synes helt bestemt man skal tjekke dette band ud.
 
Infected udkom 26. september via Fastball Music.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Emergency Gate på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar