Ruinside - 10 Forms Of Dominion

Skrevet af Peter Letting
06-11-2014
Finske Ruinside har udgivet deres andet album 10 Forms of Dominion og albummet var i handlen 20. oktober 2014. Ruinside kommer fra Tampere i Finland og har eksisteret siden 2005. Efter deres debut album udgivelse, var de faktisk på tourne bl.a. i DK, så måske nogen har oplevet dem et sted på deres vej rundt i DK.

Ruinside består af 5 medlemmer: Timo Anttonen på trommer, Kimmo Jankkari på guitar og growl, Toni Salminen på vokal, Erno Tarvainin på lead guitar og Pirkka Birkstedt på bas Det hele starter med en kort intro, hvor ”man” bliver bedt om bare at læne sig tilbage og slappe af, og så skal der nok blive passet godt på én, hvorefter ”man” får besked på at nu skal ”man” bare dø… Så er stilen vist ligesom lagt, og ”man” føler sig velkommen indenfor.

Stilen er forholdsvis hårdtslående melodisk thrash metal, med både de tunge og de lette passager. Vokalen er for det meste clean, (med lidt growl som backing) og Ruinside lægger sig dermed i sådan et mellemleje i denne genre. Det er ikke fuldstændig hårdt, men det er heller ikke for blødt.

Jeg har set videoen til singlen ”In The Arms of Bitterness”, som handler om en mand der bliver nedgjort og trådt på hele tiden. Men til sidst flyder bægeret over og han har fået nok, hvorefter han spurter efter en gut som vil stjæle hans bil. Det virker som om, både i musikken og deres video, at Ruinside er helt nede på jorden. Det virker lidt råt og underproduceret hele vejen igennem, men det er også med til at give Ruinside lidt kant.

Hvis jeg skal vælge et yndlingsnummer, så må det næsten blive skæring 1 ”The Sickness” eller måske ”Dethroned to Be Thriven”. Selvom der flere gange på albummet er mange lækre detaljer, og Ruinside har også masser af energi, så bliver det ikke sådan et band eller album som jeg kommer til at vende tilbage til. Ruinside får 3½ ud af 6 for denne skive
 
10 Forms of Dominion udkom 20. oktober via Mighty Music/Target.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Ruinside på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar