Savage Machine – Through The Iron Forest (EP)

Skrevet af Calle
03-11-2014
For præcis to år siden (minus to dage) skamroste jeg det danske metal band Momentum’s anden EP ”A World In Ruins”. Det band har nu skiftet navn til Savage Machine og samtidig har de fået ny bassist. Han hedder Nils Petersen og ellers er bandet det samme og består af Troels Rasmussen (sang), Jacob Druedahl Bruun (guitar), Simon Kalmar Poulsen (guitar), Martin Helbo (trommer). På indspilningen er det dog stadigvæk bandets gamle bassist Benjamin Andreassen som medvirker. Through The Iron Forest er den første EP under det nye navn.

Er der så sket noget nyt med hensyn til musikken? Ikke sønderligt. Bandet spiller stadigvæk traditionel 80’er inspireret heavy metal. Men det gør de til gengæld også ret godt. EP’en består af 6 numre, hvoraf det første nummer ”Dawn” er en instrumental intro. Herefter følger 5 solide metal numre med twin-guitarer, hurtige riffs og en vokal der passer perfekt til musik i denne genre. Mine favorit sange på Through The Iron Forest er ”Prisoners Of War” og afslutningsnummeret ”The Final March”. Og man kommer heller ikke uden om det mere down-tempo nummer “The Easy Way Out”.

Through The Iron Forest er en stilsikker og velspillet EP. Men set i forhold til den førnævnte Momentum EP, så synes jeg selve produktionen på denne EP er en anelse ”flad”. Bassen ligger efter min mening for lavt i forhold til resten af instrumenterne og vokalen kunne også godt ligge en anelse højere. Indspilning og mixing er foretaget i Dead Rat Studios med Jacob Bredahl bag knapperne og så er det blevet mastereret af Brad Boatright i Audiosiege.

Afslutningsvis kan jeg kun sige – er du til traditionel heavy metal, så kan du roligt, uden den store betænkningstid, tjekke Savage Machine ud. Det er fedt med et dansk band, der gør hvad de kan for at holde liv i den traditionelle heavy metal. Skru op på 11, slå håret ud (hvis du har langt hår) og knap en bajer op. And let the Savage Machine roll!!!!!
 
Through The Iron Forest udkom 6. september.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Savage Machine på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar