Bulletrain – Start Talking

Skrevet af Calle
29-10-2014
Tilbage i 2008 og 2009 anmeldte jeg to EP’er med Helsingborg bandet Bulletrain. Nu er de så ENDELIG klar med deres debut fuld længde album. Der har været et par udskiftninger i bandet siden dengang og bandet består i dag af de to oprindelige medlemmer Mattias Persson (guitar) og Jonas Tillheden (trommer) samt Robin Bengtson (guitar) og de to nyeste medlemmer Sebastian Sundberg (vokal) og Niklas Månsson (bas).

Debut albummet, som har fået titlen Start Talking, er et vaskeægte hard rock album med fede rock anthems og powerballader. Albummet består af 12 melodiske og velskrevne sange med lækre guitar riffs, fede soloer, god vokal, solid grundrytme og powerfulde ”synge-med” omkvæd. Der er 8 nye sange samt 4 nyindspilninger af tidligere sange fra de to førnævnte EP’er, nemlig ”Johnny Gonebad” fra 2007 og ”Turn It Up” fra 2009. De sange er ”Bad Blood” og ”Joanna’s Secret” fra ”Johnny Gonebad” samt mit favorit nummer ”Even With My Eyes Closed” fra ”Turn It Up”. Denne sang blev senere genindspillet som en single med Chris Laney som producer. B-siden på denne single var ”Take Me To The Sun”, som også er at finde på dette album. Singlen gjorde at bandet fik en pladekontrakt med Metal Heaven, men kort før bandet skulle til Stockholm og indspille albummet og underskrive kontrakten, så forlad den oprindelige sanger bandet og de mistede derfor kontrakten. Heldigvis gav Georg Siegl fra Metal Heaven bandet en ny chance, hvilket har resulteret i Start Talking.

Jeg finder ingen dårlige sange på dette album. Det er det ene fede rock nummer efter det andet og jeg kunne nævne alle sangene som mine favoritter, men skal jeg fremhæve nogle stykker må det være ”Bad Blood”, den powerfulde første single ”Out Of Control” samt ”Dicing With Death”, ”Phamtom Pain” og titelnummeret ”Start Talking” plus mit førnævnte favorit nummer powerballaden ”Even With My Eyes Closed”.

Bandet har selv indspillet og produceret musikken på albummet mens vokalen er indspillet og produceret af duoen RamPac i Stockholm, som tidligere har arbejdet med bl.a. CrashDïet. Buster Odeholm har stået for mixning af albummet. Alt i alt er det er super velproduceret album bandet har udsendt og de kan efter min mening være yderst stolte af det.

Jeg har som sagt ventet på et fuld længde album fra Bulletrain siden 2007 og nu er det endelig her. Og har det så været hele ventetiden værd? Helt bestemt!! Og er du til hard rock bands som eksempelvis Guns N Roses, Skid Row, Crazy Lixx, CrashDïet, Firehouse, Bon Jovi og Mötley Crüe, så vil du helt sikkert også kunne lide dette album. Tjek det ud!!!!!
 
Start Talking udkom 26. oktober via Metal Heaven.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Bulletrain på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar