Bernie Marsden – Shine

Skrevet af Calle
22-10-2014
Bernie Marsden behøver vel ikke en nærmere introduktion, hvis man bare har lyttet lidt til blues, rock og hard rock gennem de sidste 40 år. Marsden har medvirket på over 100 albums og han har bl.a. været med i Whitesnake, hvor han medvirkede på 8 albums og skrev kæmpehittet ”Here I Go Again” sammen med David Coverdale. Nu har han så udgivet sit nye solo album, som har fået titlen Shine.

Shine består af 13 sange, hvor vi kredser omkring blues-rocken og der er både blevet plads til de stille sange og sange med mere knald på. Af de mere stille sange kan jeg nævne ”Ladyfriend”, ”Dragonfly” og det instrumentale afslutningsnummer ”NW8”, mens de mere up-tempo sange bl.a. inkluderer ”Linin' Track”, ”Trouble”, ”You Better Run” og titelnummeret ”Shine”. Ikke nok med at Marsden selv spiller godt guitar og har en god stemme, så har han også fået Joe Bonamassa med som gæst på førnævnte ”Shine”. Og udover ham medvirker andre stjerner, som hans tidligere ”chef” i Whitesnake, nemlig David Coverdale (på ”Trouble”) og blues sangerinden Cherry Lee Mewis (på ”Bad Blood”) samt Ian Paice og Don Airey fra Deep Purple. Alt i alt er det 13 gode sange Marsden har indspillet på dette glimrende album.

Albummet er indspillet, produceret og mixet i Abbey Road Studios i London med Rob Kass som producer. Og netop i Abbey Road føler Marsden, at der er en rigtig god atmosfære, hvorfor han har givet det førnævnte afslutningsnummer titlen ”NW8”. Dette er nemlig postnummeret for netop Abbey Road. På albummet medvirker, udover de førnævnte gæster, også Jimmy Copley (Jeff Beck band) på trommer og Mark Feltham (Nine Below Zeroes) på bas.

Jeg synes virkelig Marsden ”skinner” på dette album og jeg kan varmt anbefale det til de danske blues-rock fans derude. Det er et urolig velspillet og velproduceret album og samtidig er der en rigtig god variation gennem hele albummet. Dette er for mig et super godt album til en hyggelig aften med stearinlys, ild i pejsen og en god flaske rødvin. Men tjek det selv ud!!!!
 
Shine udkom 28. august via Mascot Label Group/Provogue.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Bernie Marsden på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar