Annominus - End Of Atonement

Skrevet af Peter Letting
22-10-2014
Jeg har lyttet til Annominus debut album, som udkommer 17 november 2014. Titlen på albummet er End Of Atonement. Bandet Annominus opstod i 2009, kommer fra Odense, og er et af den slags bands med et finurligt touch.

Efter første gennemlyt, synes jeg de lyder som en blanding af Foo Fighters, Nirvana og Dizzy Mizz Lizzy, men det er i virkeligheden slet ikke nok til at dække over de mange musikalske retninger der udvikles når de 5 drenge mødes.

Der er lidt for enhver smag, som man siger. Vokalen er for det meste ren og velklingende, men der skrues også op for aggressiviteten fra tid til anden, med råbe vokal og distortion. Det klæder det samlede lydbillede med den varierede vokal, eftersom musikken ligeledes favner bredt fra melodisk, traditionel rock til de tungeste heavy riffs, krydret med diverse utraditionelle rytmer.

Det fedeste ved mit job som anmelder, er helt klart at støde på musikalske mesterværker som dem Annominus leverer. Jeg bliver sq så stolt i mit danske hjerte, når jeg opdager hvor FED lyd vi kan præstere. Oveni hatten har Annominus udfordret mine sproglige færdigheder. Allerede i titlen måtte jeg have fat i ordbogen, for at finde ud af betydningen af ”Atonement”, og jeg har også fundet ud af hvad der gemmer sig bag titlen på skæring 8 ”Lysergic Acid Diethylamide”. Så blev jeg så klog. Det må helt klart afspejle en vis nørdet tilgang til lyrik og sangskrivning, at Annominus kommer op med sådanne titler, og jeg er sikker på at dykker man dybere i deres sangtekster, vil der dukke flere af den slags ”fund” op.

Mine 2 favoritter på albummet er skæring 4 ”Reverie” og skæring 9 ”Best Laid Plans of Mice”. ”Reverie” rummer efter min opfattelse, alle elementer af Annominus. Der er forholdsvis godt smæk på fra starten, og undervejs er der stille passager og skæve rytmer, som krydrer nummeret helt perfekt. Jeg er vild med det. ”Best Laid Plans of Mice”…. Ja titlen siger jo det hele…. Eller gør den? Nummeret er i hvert fald klart det tungeste nummer på skiven, og jeg synes det klæder bandet. For selvom de spiller tungt og voldsomt, så er der stadig plads til at lege med skæve rytmer og lydudtryk. Jeg er specielt vild med guitar stykket ca. 2 min inde i nummeret, som suppleres af en dyb vokal, og fortsætter i fed rock stil, samt slutningen på nummeret, som bare hamrer derudaf.

Bandet består af 5 medlemmer: Jacob Zinn på vokal, Peter Sandvig på bas, Mathias Wahl på trommer og backing vokaler, Morten Fahnøe på lead guitar og Martin Hansen-Nord på rytme guitar. Annominus får 5 ud af 6 herfra
 
End Of Atonement udkommer 17. november via Mighty Music/Target Group. 

   (5 ud af 6)

Besøg Annominus på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar