Friisnæs – Ud Over Kanten

Skrevet af Calle
22-10-2014
Normalt anmelder vi ikke så meget pop på denne side, men jeg kan huske Peter Friisnæs fra sin tid i det danske band Fastland og jeg har begge deres album ”Vennerne Og Jeg” fra 2004 og ”Ørehænger” fra 2006. Så da han kontaktede mig med henblik på anmeldelse af sit første solo album, så blev jeg nød til at se hvad han havde brugt tiden på siden Fastland gik hver til sit.

Som sagt er Ud Over Kanten et pop album, men der er også lidt elektro-pop og blid rock spredt ud over sangene. Teksterne på albummet er meget personlige og poetiske og jeg ser en del inspiration hentet fra især C.V. Jørgensen. Men jeg synes også jeg kan høre lidt Sebastian, Poul Krebs og Michael Falck i nogle af sangene. Eksempelvis ”Landevej, Landevej”, ”Dem Vi Altid Har Været” og ”Okay Nu”. Alle tre er gode sange. Derudover kan jeg også godt lide åbningsnummeret ”Julie” samt up-temponummeret ”Ud Over Kanten”.

Albummet er blevet til i samarbejde med Troels Alsted, som både har fungeret som producer, bassist og sparringspartner. Ifølge presseskrivelsen var der flere konfrontationer under indspilningsprocessen, men hver gang landede de på et sted hvor begge to tænkte – det er fandeme fedt det her. Albummet er godt produceret og sangene er velskrevet. Jeg synes Friisnæs har næse for at skrive gode popsange.

Alt i alt er Ud Over Kanten et behageligt album at lytte til, men der er dog en anelse for meget elektro-pop til min personlige smag. Dermed ikke sagt at albummet er dårligt, tværtimod så synes jeg det er et flot og gennemtænkt album Friisnæs har udsendt. Tjek det ud!!
 
Ud Over Kanten udkom 8. september via Target Records.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Friisnæs på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Jakob Stavnstrup

    22-10-2014 15:18

    Super album! Og gerne endnu mere elektro-pop på det næste album :-)

1

Skriv en kommentar