Joe Bonamassa – Different Shades Of Blue

Skrevet af Calle
16-10-2014
Lad det være sagt med det samme – jeg er pjattet med 37 årige Joe Bonamassa og hans eminente guitarspil. Og jeg har de fleste af hans solo albums samt albums med Black Country Communion og de to han har lavet sammen med Beth Hart. Men dette album er Joe’s ellevte solo studiealbum. På trods af 11 solo albums er Different Shades Of Blue det første album hvor Bonamassa selv har skrevet alle sangene med hjælp fra Jonathan Cain (Journey), James House (Diamond Rio, Dwight Yoakam, Martina McBride) og Jerry Flowers (Keith Urban). Altså ingen covernumre.

Albummet består af 11 sange, hvor blues’en er i højsæde (selvfølgelig fristes man til at sige), men der er også elementer fra både jazz’en og funk’en, hvilket bare gør albummet endnu mere varieret. Efter den ét minut og 20 sekunder lange instrumentale intro ”Hey Baby (New Risisng Sun)” skydes albummet i gang med den vokal og guitar-drevede ”Oh Beautiful!”. Herefter følger det ene gode nummer efter det andet og der bliver fyret godt op for guitarsoloerne. Selv i de mere stille sange som eksempelvis titelnummeret ”Different Shades Of Blue” og afslutningsnummeret ”So, What Would I Do”. Mine personlige favoritter på albummet er ”I Gave Up Everything For You, ´Cept The Blues”, ”Love Ain’t A Love Song” og ”Trouble Town”.

Different Shades Of Blue er blevet til i samarbejde med producer Kevin Shirley (The Black Crowes, Black Country Communion, Aerosmith og Led Zeppelin m.fl.) i Studio At The Palms i Las Vegas. Musikkerne på albummet er udover Joe: Reese Wynans (organ, piano), Carmine Rojas (bas), Michael Rhodes (bas), Anton Fig (trommer, percussion), Lenny Castro (percussion), Lee Thornburg (trumpet, trombone), Ron Dziubla (saxofon), the Bovaland Orchestra (strings) og Doug Henthorn og Melanie Williams (background vokaler).

Jeg kan kun sige det igen og igen. Hr. Bonamassa er efter min mening en af sin tids bedste blues guitarister og dette album er endnu er perle i rækken af Bonamassa udgivelser. Er du, ligesom mig, fan af hans guitarspil, så kan du roligt investere i Different Shades Of Blue. Og jeg garanterer dig, du vil ikke blive skuffet!!!
 
Different Shades Of Blue udkom 22. september via Mascot Label Group. 

   (5 ud af 6)

Besøg Joe Bonamassa på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar