Shades & Peters – Let The Record Spin

Skrevet af Calle
14-10-2014
René Shades og Martie Peters er to barndomsvenner, som startede deres første band sammen og siden hen har spillet sammen i flere sammenhænge. Nu er de så klar med albummet Let The Record Spin. På albummet medvirker en del af de to herres musikalske forbilleder og jeg nævner i flæng Jim Cregan (guitar), Kevin Savigar (keyboards), Jimmy Z (saxofon og mundharpe), Tony Brock (trommer) – alle fra Rod Stewarts legendariske band fra 70’erne og 80’erne. Derudover medvirker også Mickey Curry (trommer) og Keith Scott (guitar), som begge er fra Bryan Adams’ band. Og sidst men ikke mindst Paul Bushnell (bas) fra Sugarland, Faith Hill, Elton John, Miley Cyrus m.fl. og Paul Robinson (trommer), som bl.a. har spillet med Nina Simone, Rod Stewart og Van Morrison.

For snart tre år siden anmeldte jeg Shades & Peters’ første EP ”Comin’ Around”, som bestod af 5 sange. Disse fem sange er også at finde på Let The Record Spin og derudover er der yderligere 8 sange på albummet. Stilen er pop/rock og det store sammenligningspunkt for mig er helt klart Bryan Adams. Dette er både i kraft af melodierne og musikken generelt, men også med hensyn til vokalen. Derudover har bandet hentet inspiration hos bl.a. Bruce Springsteen, Rod Stewart, Goo Goo Dolls, Sugarland og Keith Urban.

Let The Record Spin er der både blevet plads til de stille sange som f.eks. ”Back To Me” og det flotte instrumental nummer ”Belfast Boy”, men også de mere glade up-tempo sange som f.eks. første singlen ”Comin’ Around”, titelnummeret ”Let The Record Spin” og ”What’s It Gonna Be” (som er en coverversion af et Bryan Adams nummer). Alt i alt synes jeg det er 13 velskrevne og velkomponerede sange Mr. Shades og Mr. Peters har indspillet.

Shades har selv produceret albummet med Peters som co-producer. Lydbilledet er flot og poleret og instrumenterne ligger godt i forhold til hinanden. Udover guitar, bas og trommer bliver der også brugt saxofon, piano, sitar, banjo og B3 organ.

Jeg kender bedst Shades og Peters fra de mere hard og heavy rock orienterede bands som Pretty Maids (Shades) og Push (Peters), men derfor synes jeg også godt om dette mere pop/rock prægede album. Det er et album man bliver i godt humør af at lytte til og så rammer det efter min mening et bredt publikum (det burde det i hvert fald). Køb det før din nabo!!
 
Let The Record Spin udkom 13. oktober via Target Records.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Shades & Peters på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar