Kattah - Lapis Lazuli

Skrevet af Peter Letting
11-10-2014
Et brasiliansk band med navnet Kattah udkommer med deres andet album Lapis Lazuli 27. oktober 2014. Jeg er ikke særlig bekendt med Brasiliansk musik, og da slet ikke Brasiliansk progressiv heavy metal, men her er det så, og det har faktisk været en fornøjelse langt hen ad vejen.

Bandet har en fantastisk tilgang til opgaven, med nogle kolossale arrangementer, og et sjovt mix af en masse forskellige stilarter, og rytme brug. Oven på det hele ligger en helt utrolig varieret vokal, som jeg er meget begejstret for. Igennem hele skiven sker der konstant et eller andet uventet. Et rytmeskift, som ligger fjernt fra den grundrytme nummeret ellers anvender. En vokal føring som stikker helt af i den ene eller anden retning. Til tider er der lidt stamme-sang og rytmer, nærmest Tribal stemning, og der bliver tilmed (på titel nummeret, ”Lapis Lazuli”) sunget på modersmålet, Portugisisk, hvilket vist heller ikke er så almindeligt i denne genre.

Jeg synes umiddelbart at den første halvdel af skiven er den mest spændende. Hen imod de sidste numre er det som om, der bliver skruet lidt ned for tempoet, og dog sker der uventede ting her. I nummeret ”You Will Never Be Dead” starter det ganske stille ud i ”ballade” stemning, men så stemmes der i med riffs og rytmeføring, som minder mig ufatteligt meget om et gammelt Metallica nummer, som jeg desværre ikke lige kan huske titlen på. Men spændende er det.

Bandet består af Roni Sauaf på vokal, Victor Brachard på guitar, Christian Alex på trommer og Cicero Chagas på bas.

Jeg anede ikke hvad jeg gik ind til da jeg satte skiven på, men jeg må sige at jeg blev positivt overrasket, og det viste sig at blive et spændende bendtskab. Det gør jo heller ikke noget at produceren hedder Roy Z, som også har produceret navne som Rob Halford, Bruce Dickinson, Sepultura m.fl. Skiven får 5 ud af 6 fra mig
 
Lapis Lazuli udkommer 27. oktober via Bakerteam Records. 

   (5 ud af 6)

Besøg Kattah på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar