Sing Sing Sing – The Crossover

Skrevet af Calle
09-10-2014
The Crossover er debut albummet fra danske Sing Sing Sing. Gruppen består af sangerne Alex Nyborg Madsen, Ivan Pedersen, Sascha Dupont og Lonnie Kjer samt kapelmester Søren Jacobsen. Ingen af disse behøver vist nærmere introduktion, hvis man bare har en lille smule kendskab til den danske musikscene gennem de sidste 30 år. Her er et par stikord – Laban, The Savage Affair, Hit Med Sangen, Backseat og Melodi Grand Prix (her tænker jeg især på Lonnie Kjer, som vandt det danske melodi grandprix i 1990 med sangen ”Hallo Hallo”. Dengang under navnet Lonnie Devantier).

Albummet består af 13 velskrevne pop/rock sange, hvoraf 9 af dem er nye sange skrevet af kunstnerne selv, mens de sidste 4 sange er coverversioner af Bob Dylan’s ”My Back Pages”, Lone Justice & Maria McKee’s ”I Found Love”, Neil Young’s ”Comes a Time” og Richard Thompson’s ”Dry My Tears And Move On”. Udover disse fire helt udemærkede coverversioner, så kan jeg også godt lide ”Waters Rising”, ”Sunny Days”, ”Over Under Sideways Down” og ”Young At Heart”. Men alt i alt er der tale om 13 iørefaldende sange.

I kraft af at de respektive medlemmer er bosat forskellige steder og har travle kalendere, så er albummet indspillet i et væld af lokationer: I Penthouse Studio København, i et Studio på Møn, i studiet Østerby på Samsø, i soveværelset på Gl. Kongevej Frederiksberg, i køkken og børne -værelse i Besser Samsø, i studier i USA, i et bondehus på Mejerivej i Brundby Samsø, i Tune-lab Rentemestervej København samt i Millfactory Rentemestervej København fra 2010 til 2014.

The Crossover er en dejlig behageligt album at lytte til og så er det jo yderst glimrende sangere vi har med at gøre, som mestrer deres vokaler til perfektion. Og musikkerne kan uden tvivl også deres kram. Albummet er samtidig godt produceret og man kan ikke sætte en finger på noget i den henseende. Normalt ville jeg ikke selv gå ud og investere i denne salgs album, men efter at have lyttet det igennem en del gange nu, så er jeg sku blevet fristet til at gå ud og erhverve mig CD’en. Så er du til pop/rock med en touch af soul og gospel, så bør du helt sikkert også investerer i dette album. Bandet er i skrivende stund på en større Danmarks tour.
 
The Crossover udkom 29. september via Target Group. 

   (5 ud af 6)

Besøg Sing Sing Sing på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

 • Birgitte Pedersen

  02-11-2014 13:29

  Et skønt album - er helt høj efter dejlig koncert i Birkerød i aftes.

  Vildt god stemning - jeg har lige hørt pladen igennem et par gange - det holder også selvom bandet ikke er her i stuen.

  Venlig hilsen
  Birgitte/København V.

1

Skriv en kommentar