SEA – Sea

Skrevet af Calle
18-09-2014
Ahhhhhh… endnu et fedt dansk rock album har ramt mine øregange. Denne gang er der tale om københavnske SEA (to af medlemmerne er oprindeligt fra Bornholm) og deres selvbetitlede debut album. Bandet består af Anders Brink (vokal og guitar), Maico Thyge (bas), Anders Kargaard (guitar) og Jonas Bangstrup (trommer).

Bandet har en fed tung lyd og samtidig er sangene utrolig melodiske. Der er mange temposkift og god variation i sangene, hvilket gør at man på intet tidspunkt får lyst til at springe videre til næste nummer. Uden at vide hvor SEA har hentet deres inspiration fra, så vil jeg betegne dem som en god blanding af Led Zeppelin, Rival Sons, Black Sabbath, Thin Lizzy og Wolfmother.

Albummet består af 8 sange, hvoraf det ene nummer ”Aeon” er en ca. minutter langt instrumental perle. Samtlige sange lyder godt i mine ører, men skal jeg fremhæve et par stykker må det være ”Eyes Of Sedona”, ”Sorry To Be Sane” og ”House Of Air”. Albummet er spækket med hårde riffs, catchy omkvæd og en sublim vokal, der passer godt til musikken. Det er efter min mening et debut album bandet kan være yderst stolte af (hvilket de jo nok helt sikkert også er). Et velspillet album med gode velskrevne sange, som indfanger lytteren i et skønt musikalsk univers.

Det selvbetitlede debut album er indspillet henover en uge i Dead Rat Studio med Jacob Bredahl (Hatesphere, Helhorse m.fl.) bag knapperne, og så er det mastereret af amerikaneren Brad Boatright. Lyden er ikke overproduceret eller alt for poleret og det passer efter min mening rigtig godt til bandets stil.

Gør dig selv den tjeneste og køb albummet. Jeg har indtil videre ”kun” fået musikken digitalt, men vil helt sikkert erhverve mig albummet på vinyl. Og får jeg muligheden, vil jeg også utrolig gerne opleve bandet på en scene, for jeg har på fornemmelsen, at de kommer godt ud over scenekanten. 
 
Sea udkom 15. september via Mighty Music/Target. 

   (5 ud af 6)

Besøg SEA på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar