Chainfist - Scarred

Skrevet af Peter Letting
17-09-2014
Danske Chainfist udgiver deres andet album Scarred. Albummet udkommer 6. oktober 2014. Chainfist har sine helt klare musikalske rødder i den gode gamle metal fra dengang far han var knægt. Men de løfter arven ind i vores tidsalder og flere har kaldt dem for de danske ”Bullet for my Valentine”, hvilket jeg kun kan tilslutte mig. Det er rent guf for øregangene at lægge øre til dette album, som kombinerer alle de, efter min mening, bedste ingredienser i både den traditionelle og den moderne metal genre. Chainfist har en fantastisk international lyd, og ved første gennemlyt, gættede jeg faktisk på at de kom fra USA, eftersom jeg ikke kendte dem fra tidligere.

Albummet åbnes med nummeret ”Scars Of Time” og herefter er jeg fanget i nettet. Nummeret definerer Chainfist’s evne til at fusionere ”old-school” metal med nyere værdier helt perfekt. Jeg har 2 eller 3 yndlingsnumre på albummet. ”Another Day In Hell” er nummer 4 og starter helt blidt og roligt, men bedst som jeg tror det er en ballade, kommer der noget mere liv. Nummeret skifter frem og tilbage imellem stille og til tider vildt, og det giver en fantastisk dynamik, som er lige min smag. Skæring 5 ”Poison Moon” starter til gengæld lige på og hårdt i et hæsblæsende tempo, men det er igen sådan et nummer som ikke holder samme intensitet hele vejen. Fed variation.

Skæring 7 ”Know Your Hate” er også et favorit nummer. Jeg synes Chainfist rammer den helt rigtige balance imellem det hårde og det lyttevenlige, som gør albummet til en af den slags jeg vil tage frem engang imellem og nyde.

Chainfist består af følgende medlemmer: Jackie Petersen – Vokal, Michael Kopietz – Guitar, Thomas Hvisel – Guitar, Braca Pedersen – Bas og Jesper Heidelbach – Trommer

Når man taler om ”old-school” metal kan man jo ikke komme udenom Metallica, og jeg vil ikke sammenligne Chainfist med Metallica, men der sniger sig alligevel en lille parallel ind med nummeret ”10.000”. For at det ikke skal være det eneste, så synes jeg faktisk også at Jackie, specielt i dette nummer, i strofer lyder lidt som James Hetfield, og det kan jo ikke være helt skidt...Jeg giver helt klart Chainfist 5 ud af 6 for Scarred albummet.
 
Scarred udkomer 6. oktober via Mighty Music/Target. 

   (5 ud af 6)

Besøg Chainfist på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar