Tainted Lady – Rock Is Dead (EP)

Skrevet af Calle
17-09-2014
Er det bare mig eller vælter det i øjeblikket frem med nye danske rock bands?? Enten er jeg ikke vågen og opmærksom nok eller også har flere af dem bare fået øje på Calles Rock Corner. Jeg bliver i hvert fald kontaktet af flere og flere danske upcoming rockbands med henblik på anmeldelse. Tainted Lady er et af dem og de har sendt mig deres debut EP, som har fået titlen Rock Is Dead. Bandet består af fem unge fyre fra Fredericia, som spiller 70’er inspireret rock tilført en nyere og mere poleret lyd.

Rock Is Dead består af fem velkomponerede sange, hvor der er rigelig med temposkift og fede grooves. Især synes jeg rigtig godt om guitararbejdet og vokalen, men også trommerne og bassen bliver spillet med stor kvalitet. På trods af få års erfaring, så virker bandet virkelig sammenspillet. Mine personlige favoritter blandt de fem sange er ”Barely Legal” og ”Alcoholic By Choise”, men de andre tre sange ”No Offense Usually Means Offense”, ”Suits Me Well” og ”They’ve Got You On Tape”er sku også gode.

Rock Is Dead er helt sikkert en CD der vokser sig større og større ved flere gennemlytninger og personligt er jeg blevet mere og mere glad for skiven. Bandet har ikke opfundet den dybe tallerken (for at benytte et gennembrugt udtryk), men de levere virkelig varen. Samtidig synes jeg helhedsudtrykket er gennemført, da både bandnavn og cover artworket passer perfekt til musikken. Og tjek også musikvideoen til sangen ”Barely Legal” ud via dette link.

EP’en er indspillet live i Dead Rat Studios med Jacob Bredahl som producer. Og dette er efter min mening ikke et dumt valg, da jeg virkelig synes han har fået fat i den rette groove og feeling. Man kan næsten forestille sig sveden dryppe ned af væggene og samtidig fornemmer man duften af de åbne øl og whisky flasker der ligger spredt ud over gulvet rundt om i studiet (lidt ligesom i ovennævnte musikvideo).

Alt i alt er det en super fed debut EP Tainted Lady har indspillet og jeg kan varmt anbefale, at man tjekker bandet ud. Dygtige musikkere med stor kvalitet i sangskrivningen. Rocken er bestemt ikke død. Mere af den slags - ja tak!! Endnu et dansk rock håb har set dagens lys!!! Jeg er i hvert fald blevet fan.
 
Rock Is Dead EP udkom 5. september.

(5 ud af 6)

Besøg Tainted Lady på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar