Machine – Dark Birds (EP)

Skrevet af Calle
16-09-2014
Jeg har fået fornøjelsen af at anmelde det danske band Machine’s nye EP Dark Birds. Jeg kendte ikke til bandet før, selvom de udgav deres debut album ”Behind The Trees” i 2011. Bandet er fra København og består af Kristoffer Buch (vokal/guitar), Jonas Petersen (bas), Ulf Hove (trommer) og Peter Hove (guitar/vokal).

Hvis jeg ikke viste bedre ville jeg tro at Machine kom fra USA. Dette er i kraft af deres meget internationale lyd. I mine ører lyder bandet som en god blanding af Soundgarden, Fuel og Seether (som dog er fra sydafrika). Altså tung alternativ rock med referencer til både grunge og stoner rock. Dark Birds består, desværre fristes man til at sige, kun af fire sange, som alle er skrevet over nogle tilpas tunge melodier. Der er en fed groove over bandets musik og Kristoffers stemme passer virkelig godt til tonerne og bandets musik i alt almindelighed. Når det kommer til det musikalske er der samtidig tale om et virkeligt solidt håndværk. Machine består uden tvivl af nogle utrolig dygtige musikkere.

Alle fire sange på EP’en er som sagt rigtig gode og det er svært for mig at fremhæve den ene sang frem for den anden. Og selvom der ”kun” er fire sange på Dark Birds, så er der både blevet plads til uptempo sange som ”Black Feathers”, ”Stones In The Head” og ”Dark Birds” samt det mere downtempo nummer ”The One”. Alt i alt er det fire fede sange bandet har indspillet.

Bandet har selv stået for indspilning, mixing og produktion af EP’en og det har de sku gjort godt. Heller ikke på det punkt er der noget ”skidt” at komme efter. Det eneste jeg kunne have ønsket mig var måske, at der havde været lidt flere sange på EP’en. Men jeg skal uden tvivl have fat i bandets førnævnte debut album ”Behind The Trees”.

Hvis du er noget her til i min anmeldelse, så vil du nok ikke blive overrasket over, at jeg varmt kan anbefale at du tjekker Machine ud. Endnu et dansk band med internationalt klasse. Jeg er i hvert fald blevet fan!!!
 
Dark Birds udkom 21. august via Machine Records. 

   (5 ud af 6)

Besøg Machine på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar