Federal Unicorn - Come Again

Skrevet af Peter Letting
01-09-2014
Jeg har lyttet til Federal Unicorn’s cd med titlen Come Again, som er udkommet her i 2014. Bandet tæller kun 3 medlemmer, men mere skal der jo heller ikke til: Robert Jancewicz på vokal, guitar og piano, Kuba Sypniewski på bas og backing vokal samt Kristian K. Nielsen på trommer, percussion og backing vokal.

Det er på flere fronter en ”skæv” produktion, som Federal Unicorn har fået sat sammen her. Dels mener jeg ikke rigtig at man kan sætte en genre på den, udover at der findes elementer af både rock, indie, underground og pop. Det minder mig faktisk en smule om noget af det første engelske undergrunds punk som jeg hørte for snart 30 år siden, men Federal Unicorn er trods alt mere raffineret end datidens punkere, som virkede totalt ligeglade og uden kontrol. Derudover så er produktionen en smule garage agtig, og tonearten er der også ”pillet” ved. Så alt i alt får man her en skive med mange nuancer, og den er bestemt ikke skåret over nogen standard læst.

Jeg tror godt at man kan vænne sig til det noget skæve univers, og der er da også mange steder undervejs, hvor jeg tænker at det faktisk er ret godt, men det bliver nok stadig aldrig rigtig en yndlings plade. Så jeg må nøjes med at give Federal Unicorn 3 ud af 6
 
Come Again er ude via Enough Said Music.

   (3 ud af 6)

Besøg Federal Unicorn på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar