Solbrud - Jærtegn

Skrevet af Peter Letting
21-08-2014
Det danske band Solbrud er ude med nyt album 15. september. Albummet har fået titlen Jærtegn, hvilket betyder noget i retning af et guddommeligt eller overnaturligt varsel om kommende dramatiske hændelser.

Jeg vil sige at det minder meget om en dramatisk hændelse idet jeg sætter første skæring på. Nummeret varer 11:43 minutter, men det føles faktisk væsentligt længere. Lydbilledet er så massivt og ensformigt, med meget få variationer at det nærmest bare virker som en mur. Samtidig er tempoet så højt at jeg konstant føler at nu må rytmen kamme over. Det gør den så ikke.

Jeg har rent faktisk lyttet til samtlige 11:43 minutter, men det giver mig bestemt ikke lyst til at høre de resterende 3 numre, som ligeledes er på mellem 10 og næsten 16 minutter. Faktisk tænker jeg på den talemåde som lyder at: ”Barnet er så grimt, at kun en mor kan holde af det”.

Sådan har jeg det med denne skive. De 4 medlemmer i bandet må være moderen og skiven er deres lille barn, som er så grim at det kun er dem selv som kan holde af det. Solbrud består af: Ole på vokal (growl) og guitar, Adrian på guitar, Tobias på bas og Troels på trommer.

Det lykkedes mig faktisk at komme igennem hele albummet, selvom det holdt hårdt. Jeg kan godt sætte mig ind i Solbrud’s søgen og higen efter det primitive, og deres afstandtagen til vores liv a la 2014 med alle dets underligheder, men måden de præsentere det er altså lige en tand for meget for mig.Måske er jeg bare ved at blive gammel, men den her type musik må altså stadig have en temmelig begrænset fanskare. Solbrud har bestemt ikke gjort skiven særlig populistisk eller radio egnet, og hatten af for det. Jeg giver Solbrud 2 ud af 6
 
Jærtegn udkommer 15. september via Mighty Music/Target.
 
  (2 ud af 6)
 
Besøg Solbrud på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar