Climb It Baby! - Before Sunrise (EP)

Skrevet af Calle
14-08-2014
Climb It baby! er et dansk band der består af to brødre par, som er Kasper og Nikolaj Nørgaard samt Dan og Per Joe. Derudover er der bandets femte medlem Kasper Mandrup. Bandet har eksisteret i fire år og Before Sunrise er bandets debut EP. Skiven består af 5 sange og stilen er 70'er inspireret drone rock, men også en smule inspiration fra 00'ernes indie rock.

Første skæring på EP'en er det instrumentale nummer ”Home”, som for mig er en anelse kedeligt. I næste nummer ”Devil's Misery” bliver tempoet sat lidt op, og det fanger min opmærksomhed lidt mere, men det får mig stadigvæk ikke helt oppe og ringe. Tredje sang på Before Sunrise er den lidt The Doors-inspirerede sang ”Still Want You”, hvor bandet gør brug af et orgel, som træder tydeligt igennem på lydsiden. Dette er helt klart et af mine favorit numre på EP'en. Næstsidste nummer er ”The Moon”, hvor tempoet igen er sat lidt op, men sangen bliver for monoton for mit vedkommende. Afslutningsnummeret ”The Last Despite” er lidt mere varieret og virker derfor bedre for mig. Sammen med førnævnte ”Still Want You” er denne sang et af de bedste numre. Overordnet set er musikken en anelse for ensformig og monoton til, at det virkelig kan fange min opmærksomhed 100%.

Numrene er indspillet live ind på en gammeldags spolebånd i studiet hos Jens ”Benz” Søndergaard, der samtidig har fungeret som tekniker, producer og mixer på pladen sammen med Frederik Valentin. Frederik har desuden været med som musikalsk sparing og hjælp før, under og efter studiet, og han er musikalsk legekammerat på nogle af numrene på EP’en.

Jeg vil betegne bandets stil som en blanding af The Doors og Kasabian og Franz Ferdinand, dog en anelse mere syret end sidst nævnte. Og er du til musik inden for denne genre kan du sagtens tjekke Climb It Baby! ud. Personligt er jeg som sagt ikke helt oppe og ringe over musikken, men derfor behøver den jo ikke være dårlig!!!!
 
Before Sunrise er ude via Target Group.
 
   (3½ ud af 6)
 
Besøg Climb It Baby! på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar