Mike Tramp – Museum

Skrevet af Calle
14-08-2014
For lidt over et år siden udsendte Mike Tramp det meget anmelderroste semi-akustiske album ”Cobblestone Street” og nu er han tilbage med endnu et solo album, som har fået titlen Museum.

Stilen på Museum lægger sig tæt op af forgængeren, og alligevel er der et par sange som skiller sig væsentligt ud. Lyt blot til sangene ”Down South” og ”Slave”, som begge hører til blandt mine favoritter. De har en super fed feel over sig og lyder ikke som noget andet Mike tidligere har indspillet på sine solo albums. Derudover synes jeg også godt om ”Mother”, som er en smuk sang skrevet til hans mor. Og man kommer heller ikke udenom første singlen ”Trust In Yourself” eller den livlige ”Freedom”.

Ligesom på forgængeren har Mike indspillet albummet i samarbejde med Søren Andersen i Medley Studiet i København. Jeg har selv besøgt studiet et par gange under indspilningen og det virker som om de to har et rigtig godt samarbejde, hvilket jeg synes afspejler sig i musikken.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har været fan af Mike Tramp siden White Lion tiden. Og jeg synes Freak Of Nature var super fede. Men kan jeg så lide hans akustiske/semi-akustiske solo albums? Ja det kan jeg helt sikkert. Mike er en fantastisk sangskriver og på de seneste par albums er teksterne blevet mere og mere personlige. Og ja, Mike Tramp har solgt millioner af albums med White Lion og spillet endnu hårdere rock med Freak Of Nature, men det virker som om han føler sig bedst tilpas i sit nuværende musikalske element. Der er ingen makeup og tryllekunst på mit "Museum", kun sandheden, hjerte og sjæl (citat Mike Tramp).

Alt i alt er det et rigtig godt album Mike har indspillet og det er endnu en ny side i hans dagbog, som han selv udtaler det i presseskrivelsen. Eller som jeg vil betegne det – Museum er endnu smuk stjerne i Mike’s musikalske univers, som startede for mere 35 år siden. Gør dig selv den tjeneste og køb albummet!!! Og er det ikke nok, så tag ud og se ham live. Her får du hits fra hele hans karriere samt historierne bag sangene (se alle datoerne på hans hjemmeside her eller på Facebook via linket herunder).
 
 
Museum udkommer 18. august 2014 via Target Records. 

   (5 ud af 6)

Besøg Mike Tramp på Facebook her eller her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar