Walter Trout – The Blues Came Callin'

Skrevet af Calle
23-07-2014
Walter Trout har spillet blues rock gennem de sidste næsten 50 år. Han har både været en del af bl.a. Canned Heat og John Mayall's Bluesbreakers, men siden 1989 har han udgivet et hav af solo albums. Dette nye album har fået titlen The Blues Came Callin'. Albummet er indspillet i løbet af 2013 og så har Trout netop gennemgået en levertransplantation (kort før udgivelsen af albummet), som reddede hans liv.

Albummet består af 12 sange, hvoraf 10 af dem er nye Trout kompositioner, en enkelt ”Mayall's Piano Boogie” er skrevet af hans gamle ven John Mayall og så er der et enkelt covernummer af den gamle J.B. Lenoir sang ”The Whale”. Mine favoritter på på skiven er ”Born In The City”, ”Willie” og titlenummeret ”The Blues Came Callin'”. På sidst nævnte medvirker førnævnte John Mayall på Hammond B3 organ. Og så kommer man heller ikke uden om det smukke afslutningsnummer ”Nobody Moves Me Like You Do”, som er skrevet til hans danske kone Marie. Og man må heller ikke glemme det meget Chuck Berry inspirerede nummer ”Take A Little Time”. Men alt i alt er det 12 gode sange Mr. Trout og band har indspillet på The Blues Came Callin'.

Trout kan uden tvivl stadigvæk spille guitar. Ihvertfald på dette album. I et eksklusivt interview til Classic Rock fortæller han, at han efter sin sygdom ikke har nok kræfter i sin forarm til at ”bende” guitarstrengende som han plejede og han ved ikke om han kommer til det igen (læs interviewet her).

Jeg har været fan af Mr. Trout siden jeg så ham live først gang for snart mange år siden. Jeg må indrømme at jeg ikke har købt alle hans albums siden, men jeg har trofast fulgt ham gennem årerne. Og The Blues Came Callin' er endnu et pletskud i rækken af fede blues rock albums fra denne 64 årige guitarist.

Er du til blues rock og kender du til hans tidligere albums, så kan du roligt købe dette album til samlingen. Og har du ikke det store kendskab til hans tidligere udgivelser, så kan du roligt begynde her og så dykke tilbage i tiden efterfølgende. Dette er blues rock når det er bedst. The Blues Came Callin' er et utroligt velspillet og velproduceret album.
 
The Blues Came Callin' udkom 2. juni via Mascot label Group/Provogue Records.
 
     (4½ ud af 6)
 
Besøg Walter Trout på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar