Long Line Down – EP

Skrevet af Calle
11-07-2014
Long Line Down er en dansk duo fra Aalborg. De to unge mænd hedder Anders Holm og Martin Christensen. De mødte hinanden i 2013 og startede med at spille cover sange, men skrev ved siden af deres egne kompositioner. Det er nu blevet til en EP med fem sange.

I presseskrivelsen skriver bandet: Vi har hentet inspiration fra den gamle, støvede delta blues såvel som folk og rock – resultatet er rå, tung og beskidt blues! Og det kan jeg hermed kun bekræfte. Der er en super fed feeling over de fem sange. Mens jeg lytter til denne EP forestiller jeg mig, at jeg sidder på en lille støvet og snusket bar i Memphis, hvor de to unge mænd sidder i et hjørne og spiller/synger. Der bliver gjort brug af både mandharmonika og slide guitar, hvilket giver musikken det rette udtryk.

Alt i alt er det fem gode og velskrevne sange der findes på denne EP. Mine favoritter er åbningsnummeret ”Heading This Way”, som er tilpas ”beskidt” og rå, samt ”Talk To Me” og ”Knoking On My Door”, der begge hører til blandt de mest rockede sange på skiven. Især først nævnte rammer noget i mig. Sidste sang ”…When The Night….” er den mest stille af de fem numre og dermed en super afslutning på denne EP. Dermed en tilpas varieret omgang dirty blues rock.

Inspirationskilderne tæller bl.a. Tom Waits, Lincoln Durham, Son House, Lightnin´ Hopkins, Led Zeppelin, Rival Sons og Black Rebel Motorcycle Club. Så det giver måske en indikation på hvilken musik der er tale om. Jeg kan godt anbefale at man tjekker dette band ud. Jeg er i hvert fald blevet enormt positivt overrasket over duo‘ens musik. Jeg vil helt sikkert følge dem fremover. EP’en er selvfinansieret. Tak fordi i kontaktede mig med henblik på anmeldelse. Giv dem et lyt!!!!
 
EP'en er ude.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Long Line Down på Facebook her.
Lyt til EP'en på YouTube her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar