For I Am King - Revengeance

Skrevet af Peter Letting
10-07-2014
Fra Amsterdam, Holland kommer et nyt og spændende metal band med navnet ”For I Am King”. De har netop udgivet en EP med 4 numre, som de kalder Revengeance, som er tilgængeligt fra 27 maj 2014. 

For I Am King er noget så sjældent som et ”female fronted” metal band. OK, det er da set før, men Alma,  som her er i front, tager den liiige skridtet videre, med en exceptionelt rå og voldsom vokal. Vokalen skulle jeg lige vænne mig til, men den passer jo fint til stilen. Man forestiller sig næsten at stemmen kommer fra en 10 meter lang slange fra helvede, som skal lige til at sætte tænderne i din strube. En smule skræmmende, men ekstremt effektivt og ”power-fyldt”. Finder man billeder af Alma på nettet, kan det være svært at forestille sig at denne vokal stammer fra hende. For I Am King består af: Alma – Vokal, Wouter – Guitar, Jurgen – Guitar, Joel – Bas og Jaap – Trommer.

Vi er i den absolut hårde ende af min skala. Jeg ved godt at der findes mere ekstreme bands, men så er det også der hvor det overgår min forstand, at der rent faktisk findes lyttere derude. Det er naturligvis vokalen der gør at bandet fremtræder ekstremt voldsomt, for skræller man vokalen af og bare lytter til lydsporet nedenunder, så er det stadig hårdt, men ikke helt i den vilde ende, og det er nok den kombination, som gør det spiseligt i min verden.

For I Am King lægger en super fed musikalsk grund, med masser af tempo og variation, så det netop ikke bare bliver en total lydmur. Lydsporet er faktisk næsten i den ende som jeg vil kalde ”klassisk heavy metal”, med lækre guitar harmonier og super varieret trommespil. Men der er trods alt lige lidt mere fart på, til at man sådan helt kan kalde det ”klassisk”...

Energien hos For I Am King, er ikke til at tage fejl af, og det er svært at lade være med at sidde og ”head-bange” en smule når de er i hovedtelefonerne. Jeg synes For I Am King er et rigtigt spændende bendtskab, og jeg kan kun anbefale at give dem et lyt Jeg giver skiven 41⁄2 ud af 6.
 
Revengeance udkom 27. maj.
 
     (4½ ud af 6)
 
Besøg For I Am King på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar