Free Spirit – All The Shades Of Darkened Light

Skrevet af Calle
08-07-2014
Free Spirit er et melodisk hard rock band fra Seinäjoki, Finland. Bandet består af Sami Alho (sang), Vesa Yli-Mäenpää (guitar), Marko Haapamäki (guitar), Sami Hämäläinen (bas), Pasi Koivumäki (trommer) og Timo Alho (keyboards). All The Shades Of Darkened Light er bandets andet album, men mit første bekendtskab med dem. Deres første album ”Pale Sister Of Light” udkom i 2009.

Albummet består af 11 smukke rock sange, hvor melodierne (selvfølgelig - fristes man til at sige) og de store powerfulde omkvæd er i højsæde. Derudover er der en del sprøde guitarsoloer og en masse flotte hooklines fordelt henover albummet. Samtidig er keyboardet meget tydelige i lydbilledet. Der findes både de store stadium rockere som f.eks. åbningsnummeret ”Nights Of Paradise” samt ”Fever” og ”Hysteria” (ikke at forveksle med Def Leppards sang) og de flotte melodiske sange som eksempelvis første singlen ”Living Tattoo” og afslutningsnummeret ”Storyline”. Og så er der selvfølgelig den stille ballade i form af ”Turn On The Night”. Så alt i alt et godt varieret album med flotte velskrevne sange.

Bandet har selv stået for alt (indspilning, produktion m.m.) i deres eget studie og det har de klaret rigtig godt. Det er et super velproduceret album med en flot poleret lyd. Instrumenterne og vokalen ligger perfekt i forhold til hinanden. Der er dermed ikke en finger at sætte på noget her. Derudover spiller disse finner rigtig godt og Sami’s vokal passer perfekt til melodisk rock.

All The Shades Of Darkened Light er helt klart et album for fans af eksempelvis Hardline, W.E.T., Reckless Love, Outloud, H.E.A.T. og Treat, for bare at nævne et par stykker. Så er du til melodisk hard rock, så vil du helt sikkert synes godt om Free Spirit. Tjek dem ud nu – hvorfor vente?!?! Jeg er i hvert fald blevet fan.
 
All The Shades Of Darkened Light udkom 28. februar 2014 via Carpel Music OY. 

   (5 ud af 6)

Besøg Free Spirit på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar