Icon & The Black Roses – Thorns

Skrevet af Calle
03-07-2014
Icon & The Black Roses er et gothic rock/metal band fra England. Bandet blev oprindeligt dannet i 1999 under navnet Blue Obsession, men har senere holdt pause og skiftet navn. De har udgivet tre albums, hvoraf Thorns er det tredje i rækken. Bandet består af Johnny Icon (vokal), Lucien Yorg (guitar), Sean Rose (bas), Jax Cairn (trommer) og Antonio Agate (keyborads).

Stilen på Thorns er som sagt gothic rock/metal og jeg vil sammenligne bandet med bl.a. HIM og The 69 Eyes. Da jeg lyttede til albummet første gang ville jeg også have gættet på at de kom fra Finland, men det gør sig altså ikke gældende. Især HIM sammenligningen går igen på en del af sangene. Albummet består af 10 sange, som er drejet over stort set samme skabelon. Som det også høre sig til ved denne genre, så er keyboardspillet meget tydeligt, men det ligger ret godt i lydbilledet i forhold til resten af musikken. Mine personlige favoritter på albummet er åbningsnummeret ”Devil Made You”, samt ”Lost” og det lidt ”hårdere nummer ”The Painter”. Og man kommer heller ikke uden om ”Wings Of A Dreamer”, som efter min mening er det bedste nummer på albummet.

Musikkerne spiller godt og Johnny har en flot stemme, der passer perfekt til denne musikgenre. Hans stemme minder mig en del om Ville Valo’s fra førnævnte HIM. Udover de tydelige keyboards så er der også flere flotte guitar soloer på albummet. Derudover er Thorns også utrolig velproduceret med en flot og poleret lyd.

Nu når alt det positive er sagt, så må jeg da indrømme, at albummet bliver en smule ensformig i længden. Mest i kraft af de meget enslydende sange og melodier. Der er ikke meget afveksling og temposkift i de ti sange. Men er du til gothic rock/metal og kan du lide de tidligere nævnte sammenligningskilder, så er jeg sikker på du også vil kunne lide dette album. Det er helt klart et album for fans af gothic rock/metal.

Thorns udkom 29. marts. (selvudgivet)
 
    (4 ud af 6)
 
Besøg Icon & The Black Roses på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar