Heidra – Awaiting Dawn

Skrevet af Calle
03-07-2014
Heidra er et nyt dansk metal band, som har base i København. I marts vandt de den fjerde udgave at Mighty Fight Night og dermed fulgte en pladekontrakt med Mighty Music og en optræden på Copenhell. Det seks mand store band består af Morten Bryld (vokal og akustisk guitar), Carlos G.R. (guitar), Martin W. Jensen (guitar), Danny Svendsen (keyborads), Morten Kristiansen (bas og backing vokal) og Mikkel Køster (trommer). Bandet spiller en melodisk blanding af black metal, power metal og folkemusik.

Jeg må indrømme at jeg var en smule skeptisk da jeg læste ordet black metal i pressemeddelelsen. Det er ikke en genre jeg har gjort mig særlig meget i, for ikke at sige, stort set intet har gjort mig i. Men jeg blev positivt overrasket da jeg lyttede albummet igennem den første gang. Om det så er de melodiske aspekter det gør det ved jeg ikke, men Awaiting Dawn er et flot velspillet og gennemført debut album. Jeg kan godt lide kombinationen af det melodiske og folkemusikken. Der er en god rød tråd gennem albummet og jeg har svært ved at fremhæve enkelte numre. De skal efter min mening høres som en helhed. De seks musikkere spiller rigtig godt og jeg kan sagtens forstå de vandt den førnævnte prestigefyldte konkurrence.

Awaiting Dawn er indspillet i Andy La Rocques (King Diamond) Sonic Train Studios med Olof Bergren bag knapperne. Mixing og mastering er foretaget af Andy La Rocque. Man kan selvfølgelig ikke sætte en finger på produktionen, som bare er i top. Og i kombination med den gode musikalitet og de velskrevne melodier, så har et nyt dansk metal håb set dagens lys.

Jeg har kun to små minusser i forhold til dette album. I mine ører (med tyk streg under mine), så er albummet en smule ensformig og jeg bliver en anelse træt af den growlende vokal i længden. Men derunder så synes jeg som sagt, at det er et rigtig godt og velspillet album med gennemgående flotte melodier. Jeg spår Heidra en stor fremtid på både den danske og den internationale metal scene.

Awaiting Dawn udkom 16. juni via Mighty Music/Target Group.
 
 
     (4½ ud af 6)
 
Besøg Heidra på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar