The Silent Low – EP 2014

Skrevet af Calle
30-05-2014

The Silent Low er et nyere dansk band, som blev dannet i 2012. Men medlemmerne har tidligere spillet i andre bands som f.eks. Bullet Train Blast, The Burning og Second Society. Bandmedlemmerne tæller Mikkel Ottosen (vokal/guitar), Morten Olesen (bas), Søren Borlund (trommer) og Rasmus Normand (guitar). Bandet kalder selv deres stil for No-Bullshit-Rock og de har bl.a. hentet inspiration fra 70'ernes klassiske rock, 90'ernes grunge, stoner og melodiske rock samt en lille snert metal.

EP 2014 er bandets første og den består af tre sange. Det er altid lidt svært at anmelde et band på ”kun” tre sange, men jeg synes uden tvivl disse fire unge mænd har fat i noget af det rigtige. Der er tale om en solid omgang rock med gode melodier som fanger lytterens opmærksomhed (i hvert fald min opmærksomhed). Alle tre sange er efter min mening på lige fod i forhold til om jeg kan fremhæve et af dem. Men blev der sat en pistolmunding for min pande og nogen bad mig vælge en af sangene, så må det være ”Black Heart Beating”. Den vinder med en knivspids i forhold til de to andre sange ”Dear Devil” og ”The Freak I Am”.

Jeg kendte intet til bandet før de henvendte sig angående en eventuel anmeldelse. Men nu har jeg lyttet EP 2014 igennem en del gange og den vokser mere og mere på mig. Jeg vil helt sikkert følge bandet i fremtiden og se om denne EP (som bandet selv kalder for en demo) kan blive til et fuldlængde album. De har i hvert fald den rette attitude og musikalsk fungerer de også godt.

EP'en er indspillet i Aarhus lydstudie med Kenn H. Eskildsen bag knapperne. Han har formået at få en rå og tilpas tung lyd ud af bandet, dog uden at den bliver for ”beskidt”. Et godt stykke håndværk fra både band og manden bag knapperne.

EP 2014 kan købes via nedenstående link (bandcamp) og jeg synes i hvert fald du bør tjekke bandet ud. Det fortjener de. Endnu et spændende dansk rock band har set dagens lys.  

EP 2014 udkom 29. marts.

     (4½ ud af 6)

Besøg The Silent Low på Facebook her eller på bandcamp her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar