Whipping Princess – Birth Of Rage 

Skrevet af Calle
30-04-2014

Birth Of Rage er debut albummet fra svenske Whipping Princess. Bandet består af Jenny Jonasson (vokal), Karl Hinterleithner (bas), Simon Söderberg (guitar) og nyeste medlem Behzad M Heidari (trommer). Whipping Princess er et hard rock/metal band, som blev dannet i 2010. Dengang mødte Karl sangerinden Jenny, som havde en blues baggrund, og de fandt en god kemi. Senere kom Simon og trommeslager nr. 1 til. Der har siden været et par trommeslagere gennem bandet.

Som sagt er Birth Of Rage bandets debut album. De har tidligere udsendt en EP, som fik en middel anmeldelse her på siden, mest i kraft af en lidt dårlig produktion. Har bandet så fået forbedret det område på dette album? Ja det synes jeg helt sikkert de har!! Albummet består af 11 sange, hvor de fleste er ovre i den lidt tungere ende af heavy genren. Inspirationskilderne tæller da også bands som Metallica, AC/DC og Motörhead. Der er dog også blevet plads til de mere downtempo nummer i form af sangene ”Hello Hey, How Are You” og ”Who We Are”. De sange jeg vil fremhæve på Birth Of Rage er ”Stick In Your Wheel”, ”She’s Your Ho” og titelnummeret ”Birth Of Rage”. Derudover synes jeg også ret godt om afslutningsnummeret, det førnævnte ”Who We Are”.

Sangene på albummet er godt skrevet og musikken er tilpas tung og heavy. Det fungerer godt sammen med Jenny’s vokal, som både kan være rå, men også ”følsom”. Det sidste gør sig bl.a. gældende i sangen ”Hello Hey, How Are You”, hvor hun godt kan lyde lidt hen af en ung Bonnie Tyler. Jeg er ikke helt glad for guitar arbejdet. Det fungere fint i versene og i de tunge passager, men flere af guitarsoloerne er lidt for ”tamme”.

Birth Of Rage er indspillet og mixet i Studio Old Pharmacy i Ullared, Sverige. Manden bag knapperne er Mikael Magnusson og så har bandet selv produceret albummet.

Alt i alt er det et udmærket debut album bandet har udgivet og er du til hard rock/heavy metal med kvindelig vokal, så kan du sagtens tjekke Whipping Princess ud!!

Birth Of Rage er ude via Blackstream Records.

(4 ud af 6)

Besøg bandet på Facebook her.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar