Ronnie James Dio -This Is Your Life (Tribute)

Skrevet af Peter Letting
08-04-2014

Når man som jeg er flasket op med metal fra 80’erne og 90’erne, så kommer man ikke uden om et navn som Ronnie James Dio. Manden som har lagt vokal til så store navne som Black Sabbath og Rainbow og ikke mindst hans eget band DIO, men som desværre måtte forlade denne verden allerede i 2010 i en alder af 67 år.

Dio har helt sikkert været inspiration til mange af nutidens metal-mestre, og nu er jeg faldet over et tribute album for Ronnie James Dio, hvor 15 forskellige bands og kunstnere fortolker nogle af Dio’s udødelige numre. Derfor kunne jeg da heller ikke lade være med at købe albummet og genopleve lidt metal historie i en ny indpakning.

Anthrax åbner albummet med en version af ”Neon Knights”. Fedt nummer, som virkelig er den sande Dio, og Anthrax læner sig meget op ad originalen. Det er ren retro heavy. Naturligvis er de med, kunne man fristes til at sige om nummer 2 ”The Last In Line” fra Tenacious D. Har man fulgt en lille smule med i de film og albums der er kommet fra Tenacious D, vil man snart opdage at de 2 herrer er stor fan af Dio. Deres version af ”The Last In Line” har i bedste Tenacious D ånd, et tvist af ”underlighed”, i form af noget fløjte solo, som så udelukkende passer ind i nummeret fordi man ved at det er Tenacious D, som står bag…

3. nummer er endnu en total klassiker ”The Mob Rules”, denne gang opført af Adrenaline Mob. Endnu et super klassisk heavy nummer fra den gang med Black Sabbath. Man kan altid diskutere hvilken forsanger der egentlig tegner Black Sabbath, men vi kan ikke komme udenom, at Dio gjorde det fantastisk da han havde bolden.

Jeg må også lige fremhæve ”Holy Diver” fra Killswitch Engage. Det gode gamle nummer får en over nakken og er vildt fedt. Og så er der til sidst, men bestemt ikke mindst et medley på 9 minutter fra Metallica, over diverse Dio numre. Metallica har jo altid været et af mine favorit bands, og det her medley er bare super cool.

Jeg kan kun anbefale Dio fans at give albummet et lyt. Der er en del perler imellem. Jeg giver albummet 4½ ud af 6

Ronnie James Dio - This Is Your Life (Tribute) er ude via Rhino.

     (4½ ud af 6)

Læs mere om albummet på Wikipedia her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar