Electric Religions – The Awakening (EP) 

Skrevet af Calle
08-04-2014

Electric Religions er et nyt svensk band som kommer fra Gävle og Halmstad. Bandet består af Neili Bjerring (vokal), Steven Kautzky Andersson (guitar), Andreas Anden Segemark (bas) og Håkan Åstrand (trommer). Bandets musik og tekster er inspireret af den asiatiske og især den kinesiske kultur. Sanger Neili har udtalt, at de finder netop denne kultur meget spændende og fascinerende. 

The Awakening er bandets første EP-album og det består af 4 sange + en intro. Stilen er en god blanding af moderne hard rock og heavy metal. Bandet spiller solidt (især Steven’s guitarspil) og musikken fungerer godt med en kvindelig vokal. Jeg har bare lidt svært ved at blive fuldstændig indfanget i deres musikalske univers. Der er en god energi og power i musikken, men der mangler lige det sidste skud adrenalin, før jeg kommer helt op og ringe. Dermed ikke sagt at musikken er dårlig, bestemt ikke, og jeg vil godt fremhæve sange som ”1000 Battles (Know Thy Self)” og især albummets efter min mening bedste skæring ”Good Fortune”. Sidst nævnte har en rigtig flot intro, som minder mig en del om en god blanding af indledningerne til Jimi Hendrix’s ”Little Wing” og ”The Wind Cries Mary”. Selve sangen er ret tung og heavy i bedste Black Sabbath stil.  

Coveret til The Awakening er lavet af Patrik Aronsson og jeg synes det rammer bandets tekst univers meget godt. Albummet er indspillet, mixet og produceret af Jonas Strömberg. Produktionsmæssigt er albummet også godt skruet sammen. Instrumenterne ligger godt i forhold til hinanden og i forhold til Bjerring’s vokal.  

Tjek bandet ud. Jeg kan godt se bandet udgive et par fuld længde albums i fremtiden. Men imellem tiden bør du give The Awakening et lyt!! 

The Awakening er ude.

    (4 ud af 6)

Besøg Electric Religions på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar