Bruce Bouillet - The Order Of Control

Skrevet af Peter Letting
05-04-2014

Instrumental rock der rykker…

Jeg har fået fingre i Bruce Bouillet’s seneste og tredje solo album som udkom i januar 2014 med titlen The Order Of ControlJeg har aldrig tidligere stiftet bekendtskab med Bruce, og det er da vist lidt ærgerligt. Bruce er amerikaner og har udgivet albums siden 1986 med diverse bands, såsom ”Racer X”, ”The Scream” og ”Paul Gilbert”.

Ud over Bruce selv på guitar, har han med sig Dave Foremann på bas og Glen Sobel på trommer. Man må sige at de tre tydeligt beviser at der ikke kræves mere for at lave fed rock.

Albummet er helt igennem instrumentalt, men det bliver det bestemt ikke kedeligt af. Fra første skæring ”Blind as We Watched” lægger de 3 klart fra land. Super fede riffs, overgange, skæve rytmer, og såre simpelt et rigtig fedt ”flow”.

Jeg kan ikke lade være med at tænke i retning af Joe Satriani og Steve Vai, uden det dog skal være en sammenligning, men det er på samme kvalitets niveau. Jeg tror faktisk at dette album vil komme ind på højde med et af mine all time favorite albums fra netop Joe Satriani, nemlig ”Surfing with the Alien”. Jeg synes det rummer mange af de samme elementer af ekseptionelt gode kompositioner, sat sammen i et sublimt lyd univers, som man bare ikke kan blive træt af.

Der er god variation over numrene, og bl.a. nummer 4 ”Giving Up The Ghost” er mere nede i tempo, hvilket giver albummet en lækker karakter og kant. Mit helt klare favorit nummer kommer som nummer 6, ”Defiant”. 8 minutter i guitar himlen, for Søren hvor er det bare godt. Det er velspillet og afmålt, men stadig tilpas tungt og hårdtslående.

Jeg må også lige fremhæve skæring 10 ”The Manipulators” som det tredje yndlingsnummer. Igen en rigtig lækker opsætning med guitaren som ”vokal”. Det er den slags musik jeg aldrig bliver træt af at høre på.

Det er tydeligt at legebarnet har fået frit spil på albummet. Skæring 7, 9 og 11 er på kun ca. 1 minuts længde, og den slags numre (hvis man kan kalde dem det), som aldrig rigtig kommer i gang før de er færdige, og man tænker lidt at de nærmest er opstået i et intermezzo, en kaffepause eller bare som en sjov lille teaser, der bare er puttet ind som fyld.

Jeg kan kun anbefale dette super album til alle rock og guitar elskere. Albummet får 5½ ud af 6.

The Order Of Control er ude via Mascot Label Group.

   (5½ ud af 6)

Besøg Bruce Bouillet på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar