Littlefish – The Gordian Knot

Skrevet af Calle
04-04-2014

Littlefish er et dansk tre-mands orkester, som blev dannet for 20 år siden i Fredericia. Bandet består af Henrik Berger (guitar/vokal), Dennis Andreasen (bas) og Fridi Øster (trommer). På trods af, at det er 20 år siden bandet blev dannet, så er det først nu de udgiver deres debut album, som har fået titlen The Gordian Knot. 

Littlefish spiller melodisk rock der er kraftigt inspireret af bl.a. Tim Christensen og Foo Fighters. Så der er altså tale om sange hvor melodien er i højsædet. På albummet finder man både de mere stille sange, men også storladne rocksange med fræsende guitarer. De tre unge mænd spiller godt og man kan godt høre de har flere års erfaring i diverse bands og mange koncerter og kilometer på landevejen er det da også blevet til. Henrik spiller bl.a. også guitar i Shotgun Revolution. 

Udover at være en super guitarist og sangskriver, så har hr. Berger faktisk også en rigtig god stemme. I de stille passager minder den faktisk en del om Tim Christensen’s stemme. Selvsamme Tim C. har, udover at være inspirationskilde, også fungeret som vokalproducer og kor på flere af sangene (bl.a. første singlen ”Fights We Fight”). Foo Fighters inspirationen kan bl.a. høres i sangene ”Your Embrace” og ”The Wake Up Call”, som efter min mening er to af albummets bedste sange. Derudover kan jeg fremhæve sange som ”Still My Heart”, ”Broken Man” og førnævnte ”Fights We Fight”, samt albummets hårdeste sang ”Out Of Bounds”. Men alle sangene lyder godt i mine ører og jeg kan sagtens lytte til albummet igen og igen. 

Trommer og vokal på fem af sangene er indspillet i de legendariske Medley-studie i samarbejde med Søren Andersen (Electric Guitars, Glenn Hughes, Mike Tramp m.fl.). Bas, guitarer og vokal til en enkelt sang er indspillet i InHouse Studio, mens resten af vokalerne er indspillet i bandets øvelokale med lånt udstyr. Selvom albummet er indspillet flere steder og over flere omgange, så virker det alligevel som et helstøbt album. Som en lille fodnote kan det nævnes at Marcus Wither-John (Inside The Whale) har fungeret som medforfatter på teksterne. 

Alt i alt er The Gordian Knot en rigtig flot og ærligt udspil og et debut album bandet kan være virkelig stolte af. Det er et ualmindeligt velspillet album og sangene er kanon godt skruet sammen. Dette album kan nemt indfinde sig på min personlige top 10 liste over danske udgivelser i 2014 (og vi er kun 1/4-del gennem året). Jeg smider uden tøven 5 dødningehoveder efter denne skive. 

The Gordian Knot udkommer 18. april via Tutl.

     (5 ud af 6) 

Besøg Littlefish på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

 • Mikkel andresen

  04-04-2014 11:17

  Konge bandet over alle :)

 • Henrik

  23-04-2014 11:20

  Super fedt album og super arrangement på High Voltage.

 • Thomas Thybæk

  15-05-2014 11:55

  Little Fish - BRAVO!!
  Det er et super fedt album og cool indledning på Your Embrace.

1

Skriv en kommentar