Pretty Maids - Louder Than Ever

Skrevet af Peter Letting
20-03-2014

Pretty Maids er atter på banen med et nyt album, som udkommer 21 marts 2014. Albummet hedder Louder Than Ever og udkommer næsten på datoen, et år efter deres seneste album. Dermed er de danske metal mastodonter oppe på 15. studie albums.

Pretty Maids er for mig i kategori med Iron Maiden, Judas Priest og Metallica, forstået på den måde at de altid er garant for god kvalitet, super lyd og top underholdning. Ikke fordi de 4 bands nødvendigvis lyder ens, men i mit hoved ligger de 4 bands på en måde i samme skuffe.

Sidste år var jeg ovenud begejstret for udgivelsen ”Motherland”. Jeg mener seriøst at Pretty Maids havde genopfundet sig selv, og albummet var klart i min top 5 over super albums i 2013. Derfor er jeg da også ret spændt på hvordan Pretty Maids lyder anno 2014.

Louder Than Ever består af 12 numre. Bandet har genindspillet 8 numre fra tidligere albums, og toppet det op med 4 nye numre. Samtidig udgiver de en DVD med foto og film materiale fra hele karrieren, og der må alligevel være en del at tage af, efter 30 år i branchen.

Jeg har hørt Louder Than Ever flere gange, og det kan godt anbefales. Stilen er melodisk metal, som Pretty Maids plejer at lave det. I modsætning til Motherland, som jeg syntes stak lidt ud i forhold til sædvanlig Pretty Maids stil, så er vi her tilbage i vanlig Pretty Maids stil. Det er trygt og godt, og man er slet ikke i tvivl om, at det er Pretty Maids. Bandet har en helt karakteristisk sound, hvilket for en stor dels vedkommende skyldes Ronnie Atkins vokal.

Yndlingsnummeret på Louder Than Ever, må være ”Playing God”, som er skæring 2. Det er ikke et af de nye numre, men stammer fra ”Planet Panic” fra 2002. Når det er sagt, så er alle numrene gode, uden at stikke helt af i noget euforisk. Albummet får 4 ud af 6

Louder Than Ever udkommer 21. marts via Frontiers Records.

    (4 ud af 6)
 
Besøg Pretty Maids på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar