Switchblade – Heavy Weapons

Skrevet af Calle
11-03-2014

Switchblade er et heavy metal band fra Israel, som blev dannet i 2005. Bandet har siden dannelsen haft en del udskiftninger i besætningen, men på dette album består de af Lior Stein (sang), Federico Taich (guitar), Sascha Latman (bas) og Moshe Sabach (trommer). Bandet har ifølge presseskrivelsen også hoppet lidt rundt i forskellige stilarter inden for heavy musikken, men har nu fastlagt sig på heavy metal i stil med især Iron Maiden men også Accept. Heavy Weapons er Switchblade’s debut album.

Albummet består af 9 sange hvor der er fuld knald på. Og det er lige fra indledningsriffet i titelnummeret ”Heavy Weapons” til slutstrofen i afslutnings nummeret ”Endless War”. Kun sangen ”Lost Lovers Unite” variere lidt i tempo og det er samtidig albummets mest stille sang. Stilen er som sagt heavy metal med god power og hurtige guitar riffs. Derudover lyder Lior's vokal meget i retning af Bruce Dickinson (Iron Maiden). Mine favorit sange på albummet er ”Infernal Paradise”, som indledes med et fedt guitar riff samt sangene ”Into The Unknown” og det førnævnte titelnummer ”Heavy Weapons”. En lille svaghed ved albummet er, hvis jeg skal nævne en, at de 9 sange går hen og lyder en smule ens. Men det gør f.eks. Iron Maidens og AC/DC's musik på sin vis også.

Produktionsmæssigt fungere Heavy Weapons godt. Instrumenterne og vokalen ligger godt i forhold til hinanden og lyden er flot, uden at være alt for poleret. Bandet spiller fedt og vokalen passer perfekt til deres stil.

Det er ikke så tit man hører om metal bands fra Israel og jeg er da også rimelig overrasket over at de har fundet frem til Calles Rock Corner og forhørt sig om evt. anmeldelse. Kan du lide Iron Maiden, Judas Priest og Accept, og er du til godt guitarspil med fede riffs og en god vokal, så vil jeg helt klart anbefale dig at tjekker Switchblade ud.  

Heavy Weapons er ude via Killer Records. 

     (5 ud af 6)
 
Besøg Switchblade på Facebook her.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar