Malfunction – The Debt We All Must pay

Skrevet af Calle
09-03-2014

Malfunction er et dansk band fra nordjylland, nærmere betegnet Nykøbing Mors. Bandet startede tilbage i 2008 og består nu af Michael Krogh (sang/guitar), Simon Thorup Krabbesmark (guitar), Rasmus Lindegård Hovde (bas) og Thomas Tolberg (trommer). Der er 14 års forskel på bandet ældste og yngste medlem og dermed har de en bred vifte af inspirationskilder. Men overordnet set vil jeg betegne bandets musik som meget amerikansk inspireret og jeg tror (uden at vide det) at Malfunction har lyttet en del til bands som eksempelvis Creed, Alter Bridge, 3 Doors Down, Staind og Our Lady Peace. Altså en god omgang tung hård rock.

The Debt We All Must Pay består af 13 sange, heraf 8 nye samt 5 tidligere demo sange fra 2011. Albummet har både de hårde sange og de mere stille power ballader. Af først nævnte kan bl.a. nævnes sangene ”Omen”, ”3 Codes”, ”Humanized” og ”Trust”. Og af de mere downtempo sange kan nævnes ”The Battle” og ”Your Beliefs”. Alle disse sange er blandt de 8 første og dermed nye sange. Blandt de 5 tidligere demo sange synes jeg bedst om "The Other Side" og ”Soul Searching”. Sidst nævnte minder faktisk lidt om Volbeat (også på vokalesiden). Man kan godt høre at bandet har rykket sig på de to år der er imellem sangene. Men alt i alt er det et godt varieret album med rigtig god energi og gå-på-mod.

Albummet kunne måske godt have fået lidt mere ”kant” med en bedre producer, men jeg har stor respekt for et band, der tør gå sine egne veje og udgive et album med musik inden for netop denne genre. Udover Malfunction tror jeg kun jeg kender et dansk band der har gjort det og det er Drivenfield, som jeg anmeldte meget positivt for ca. en måned siden. Malfunction er ikke helt oppe på samme niveau (hvis du spørger mig), men de er ikke langt efter.

Men jeg kan, uden tøven i stemmen, sagtens anbefale at man tjekker Malfunction ud. De har indspillet et rigtig godt rock album. Melodierne og sangene er overordnet set ret gode og musikalsk set gør bandet det også ret godt. Stor respekt herfra!!!!  

The Debt We All Must pay er ude.

   (4½ ud af 6)

Besøg Malfunction på Facebook her.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar