Reverend Horton Heat - REV

Skrevet af Peter Letting
26-02-2014
 

Amerikanske Reverend Horton Heat har udgivet nyt album som ganske kort hedder REV. Albummet er på gaden 21. januar 2014. Allerede ved synet af coveret, samt band navnet, lugter det langt væk af at være amerikansk. Køleren fra et stort ”dollargrin” pryder coveret, flankeret af 2 tanks og ovenover et bombefly, som lige har tabt en bombe. Hvad der skal være symbolikken i det, ved jeg ikke, men voldsomt ser det ud.

Genren er Rockabilly i en opdateret udgave, med referencer til at hav af andre genrer. Man kan tydeligt mærke inspirationen fra de glade 50’ere og 60’ere. Jeg kommer til at tænke på dengang jeg selv lyttede til The Ventures og The Shadows.

Bandet besidder et decideret fremadrettet ”drive” og der er fuld fart på hele vejen. De skulle efter sigende være et fremragende live band, og det kan jeg da kun forestille mig er rigtigt. Om de nogensinde har været i Europa, har jeg ikke kunnet opspore.

Åbningsnummeret ”Victory Lap” er et instrumental nummer, som mere eller mindre fortsætter over i anden skæring ”Smell Of Gasoline”. ”Smell Of Gasoline” handler om en pige han mødte da han var 17, og som kunne lide ”The Smell Of Gasoline”. Jeg kunne godt forestille mig at de herrer i bandet også godt kan lide ”The Smell Of Gasoline” og roder lidt med nogle benzinslugere når de ikke står på scenen.

Man bliver på en eller anden vis bare glad i låget af den her type musik. Det er sorgløst inspirerende og giver smil på læben. Det er nemt at forestille sig et klassisk amerikansk afdansningsbal, med jitterbug, små miniskørt og slikhår. Der er på en måde noget evig ungdom og teenager over genren, og på den vis er det jo flot at bandet har holdt fast i så mange år.

Skæring 4 ”Zombie Dumb” er et sjovt og anderledes nummer, med nærmest jungle agtige trommer. Nummeret er ikke instrumental, men vokalen består mest af diverse lyde, som giver det et meget primitivt udtryk. Herligt.

Bandet, som har hjemme i Californien, har eksisteret og turneret i USA siden 1985. Reverend Horton består af Jim ”Reverend Horton” Heath på vokal og guitar, Jimbo Wallace på gulvbas og Scott Churilla på trommer.

Hvis der skal lidt fest i gaden og man trænger til et lille smil, så bare smid Reverend Horton Heat i spilledåsen, så skal de nok få startet en fest. De får 4½ ud af 6

REV udkom 21. januar via Victory Records.

(4½ ud af 6)
 
Besøg Reverend Horton Heat på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar