Iced Earth + Warbringer + Elm Street - Vega, København den 16-02-2014

Skrevet af Peter Letting
17-02-2014

Det var søndag aften og jeg har vendt snuden mod Vega sammen med en kammerat for at høre Iced Earth. Det var min kammerat som havde fået ideen. Jeg kender intet til Iced Earth, men tænkte at det da ikke kunne skade med lidt ”ny” musik… Og efter at have læst lidt om deres historie på nettet, og hørt et par numre via Youtube, så kunne det vel ikke gå helt galt. Undrer mig blot endnu engang over at jeg ikke kendte dem, men hvad, man kan jo ikke vide alt.

Som sædvanlig til den slags koncerter, bliver der aldrig skiltet alverden med dagens opvarmning, men vi var mødt op i god tid, og skulle have det hele med. På et skilt i indgangen stod at, ”Warbringer” skulle være opvarmning. Hverken min kammerat eller jeg havde hørt om dem tidligere…

Første indslag på scenen viste sig at være fra ”Deep Down Under, Melbourne Australia”. Bandet hed Elm Street og leverede energisk power metal med super lækre trommer, leveret fra et imponerende trommesetup for et ”warm-up” band. Og bag ved trommerne regerede en ”hår-tot” som mindede mig om Animal fra ”The Muppet Show”. Han har nu altid været min helt store helt, men ham her spillede dog en del bedre. Oveni de imponerende trommer leverede de 2 guitarister en lind strøm af guitar harmonier, så det var en fryd. Forsangeren, som også styrede den ene spade, havde rigtig godt tag i dem som trods alt var dukket op i Vega før aftenens hovednavn. Og det kunne godt betale sig, efter min mening. 

 Efter en kort pause var der igen liv på scenen. Denne gang med det annoncerede warm-up band, ”Warbringer”, fra USA. Warbringer har en meget indtrængende og dragende forsanger, med et til tider manisk udtryk, hvilket fungerer rigtig godt, sammen med hans hæse stemme. Normalt er jeg ikke rigtig god til den type vokal, og går da også gerne udenom ved studie indspilninger, men det virker sq fantastisk, leveret fra en scene, og ”backed up” af yderst veloplagte 4 band medlemmer. Jeg må sige at rytme sektionen på bas og trommer var super tight, og de leverede nogle fede tempo skift og overgange. Der var dog primært dømt 120% på tempoet, det meste af vejen…. Men igen et super fedt og lidt overraskende bekendtskab, som da skal dyrkes nærmere. 

Hovednavnet Iced Earth, indtog scenen som 3. band denne søndag aften, og Vega var da også ved at være mere eller mindre fyldt. Desværre synes jeg at lyden blev markant ringere med Iced Earth. Trommerne var ikke nær så fremtrædende, som de havde været under opvarmningen, og det var som om vokal og guitar riffs, druknede i hinanden. Jeg skulle nok have dyrket Iced Earth lidt mere intenst inden koncerten, så jeg havde fået et par oplevelser af, at være med. Det var tydeligt at det var inkarnerede Iced Earth fans, som var dukket op, for der blev sunget og head banget i stor stil. Ingen tvivl om at Iced Earth har en bagage med masser af fede numre og erfaring fra masser af år i branchen, men jeg synes bare ikke de levede op til at være hovednavnet, rent lydmæssigt. 

Jeg må sige, at jeg ingen forudsætninger havde, da jeg dukkede op til koncerten, eftersom jeg ikke kendte nogen af aftenens bands, men efter min mening var Elm Street, klart den bedste oplevelse, dernæst Warbringer og til sidst Iced Earth. Jeg vil godt give hele koncerten 4 ud af 6, fordi de 2 ”Warm-Up’s” var en fed oplevelse.
 
  (4 ud af 6) 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar