Alien Ken – Contact

Skrevet af Calle
12-02-2014

For to år siden anmeldte jeg en EP’en ”Son Extraordinary” fra norske Alien Ken og jeg har tidligere anmeldt et album med bandet Moth Circus, som Ken var en del af. Nu har han (Ken Ove Johansson) så udgivet sit debut fuld længde album Contact under navnet Alien Ken. Stilen er alternativ hard rock og heavy metal.

Contact er et meget alsidigt album, som består af 9 sange. Ken formår at skrive nogle gode sange, som nemt fanger lytterens opmærksomhed. Melodierne er gode og sangene er spænende, interessante og godt varieret, hvilket giver et flot musikalsk billede. Nogle af sangene minder mig lidt om Ugly Kid Joe og Ken’s stemme kan til tider også godt minde lidt om Whitfield Crane’s. Ikke at jeg tror det er hans hensigt, men det var bare et indtryk jeg fik allerede ved første gennemlyt af albummet. Lyt bl.a. til sangene ”Glitter Rambo” og ”The Drifter”. I sidst nævnte er det især omkvædet jeg hentyder til. Ken har sikkert hentet sine inspirationer mange andre steder end netop Ugly Kid Joe :)

Alle 9 sange på albummet fungerer godt og det gælder både de lidt hårdere numre som eksempelvis ”Wrath Of Noro” eller første singlen ”Cleanse My Claws” eller den mere melodiske ”Too Bad” eller de fede hard rockere som ”She”, ”Content The King” og førnævnte ”Glitter Rambo”. Derudover synes jeg også rigtig godt om ovennævnte ”The Drifter”. En lidt anderledes sang, fordi Ken ”snakker” sig igennem versene i bedste Convoy stil for derefter at bryde ud i pladens nok mest genkendelige omkvæd. Et andet lyspunkt er sangen ”Mirrored”, som varierer rigtig godt i tempo. Sangen har et rigtig flot guitar mellemspil. Alt i alt er det 9 rigtig gode sange man får på dette album.

Ken står selv for alt musikken og samtidig har han også selv produceret albummet. Det er indspillet i Area 51, Dreamlab og Loco Studios. Det er blevet mixet og masteret af Arvid Tjalte fra RealNoise Productions. Alle tekster er skrevet af Roy Egeland (som er ukendt for mig) undtagen ”Glitter Rambo”, som er skrevet af Egeland og Ken. Contact er flot produceret og instrumenterne og den gode vokal ligger rigtig godt i forhold til hinanden. Samtidig ser jeg en flot rød tråd gennem hele albummet.

Contact er et fedt album som helt klart er anbefalelsesværdig. Gode sange, godt guitarspil, super vokal og fængende melodier. Hvad mere kan man ønske sig af et rock album? Albummet kan købes billigt via Alien Ken’s hjemmeside via dette link.

Contact udkom 27. januar.

  (5 ud af 6)
 
Besøg Alien Ken på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar