Royal Hunt - A Life To Die For

Skrevet af Peter Letting
05-02-2014

Danske Royal Hunt er ude med nyt abum A Life To Die For. Albummet udkom 29 november 2013. Royal Hunt spiller progressiv, symfonisk metal, som dog er i den blødere ende. Numrene og opsætningen er godt sat sammen, og meget iørefaldende.

Bandet består af 5 medlemmer: Andre Andersen på Keyboard, DC Cooper på Vokal, Allan Sørensen på trommer, Andreas Passmark på bas og Jonas Larsen på guitar. Ud over denne opstilling er der rig brug af symfoni orkester med strygere, blæsere og hele programmet.

Jeg kan personligt godt lide en hel del klassiske kompositioner og derfor er det da også dejligt når klassisk og metal på en måde smelter sammen. Jeg synes Royal Hunt får det til at lyde som om det var planen fra starten at de 2 genrer skulle mødes en dag. Tilmed er DC Coopers klare vokal en glimrende fryd for øret, og runder det hele af til en behagelig oplevelse.

Måske kunne jeg til tider godt have ønsket mig en smule mere brutal metal, bl.a. i ”Running Out Of Tears”, som bliver temmelig poppet, men som stadig er et mægtig velskrevet og veludført nummer, så det tager jeg med. Alsidighed er trods alt en dyd jeg ynder at sætte på min musikopfattelse.

Albummet rummer kun 7 numre, men de er til gengæld også en del længere end de sædvanlige 3.30, som f.eks. ”Hell Comes Down From Heaven” på 9.28 og titelnummeret på 8.38. Typisk progressive musikere…De kan ikke fatte sig i korthed HaHa. Jeg giver albummet 4 ud af 6.

A Life To Die For er ude via Frontiers Records.

(4 ud af 6)
 
Besøg Royal Hunt på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar