Conquest - The War We Rage

Skrevet af Peter Letting
30-01-2014

Amerikanske Conquest udkom 30 april 2013 med albummet The War We Rage. Ikke at forveksle med et Finsk band som også hedder Conquest, og som da lige et øjeblik var ved at forvirre mig, da jeg ledte efter bandet på nettet.

De første 4 strofer får mig næsten til at tro at jeg har fået startet et album af Judas Priest. Conquest spiller rimelig klassisk heavy metal i stil med netop Judas Priest, Megadeath eller Iced Earth, og det kan jeg jo godt lide. Det er forholdsvis lige ud af landevejen, og dog alligevel med nogle rytmiske krøller og finurligheder som spiffer det hele lidt op og gør det interessant.

Man kan tydeligt høre på teksterne at de 4 herrer kommer fra guds eget land, og det hylder de i stor grad, specielt i nummeret ”Never Forget”, som indledes med en lille pige der sværger troskab til det amerikanske flag. I nummeret ”Long Haired Country Boy”, beskriver de livet som Hill Billy, og hvis ”man” ikke er enig kan man bare lade ham være. Det må også siges at være meget amerikansk.

Der er god fart og energi over albummet, men specielt de første numre er rigtig gode. Mit yndlingsnummer må være ”Tyrant Of The New World”. Nummeret er kun 3.34 langt, men jeg synes det rummer en del finesse og tempo i samme skæring. ”Live Free Or Die” indledes med et historisk citat, af Ronald Reagan fra 1964, som omhandler krigen i Vietnam. ”The War We Rage” indledes med et citat af Winston Churchill, fra 1940 hvori han retfærdiggør sine krigshandlinger over for Frankrig. På mange planer, må man sige, at titel og tekster på denne skive handler meget om krig i forskellige afskygninger. Både den krig som føres over for et andet land, men også den krig, som den enkelte kæmper imod systemet og fordomme.

Conquest består af følgende medlemmer: Tim Fleetwood på trommer, Rob Boyer på bas, Mike Crook på guitar og vokal, samt Derrick Brumley ligeledes på guitar og vokal. Jeg giver albummet 4½ ud af 6

The War We Rage er ude via Head First Entertainment.

(4½ ud af 6)
 
Besøg Conquest på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar