Antillectual – Perspectives & Objectives

Skrevet af Calle
05-01-2014

For tre år siden anmeldte jeg hollandske Antillectual’s tredje album ”Start From Scratch” og siden da har de udsendt en EP med titlen ”Future History”. Perspectives & Objectives er derfor bandets fjerde fuld længde album. Bandet er en trio og består af sanger og guitarist Willem og trommeslager Riekus samt den nye bassist Glen. 

Antillectual spiller punk rock med elementer fra både ska, emo og en lille smule hardcore (dog noget mindre end på forgængeren). Dette gør at musikken er rimelig varieret og der er både downtempo sange en sange med mere knald på. Teksterne er stadigvæk meget personlige og politiske. På mig virker det som om bandet er blevet mere modent og mere seriøse siden jeg sidst anmeldte dem for tre år siden. 

Der er ti sange på albummet, som dog kun har en varighed på lige over 30 minutter. Så kan du selv regne gennemsnitslængden pr. sang ud. Mine favoritter blandt de ti sange er åbningsnummeret ”Soundtrack”, ”Work Horses vs. Snow Ponies” og afslutningsnummeret ”Books”. Men som sagt er variationen på albummet god og de andre sange har hver sin charme, hvad enten det er de stille sange eller de mere uptempo sange. Alt i alt et rigtig godt album. 

Perspectives & Objectives er indspillet i Erock Studios, XPZ Studios og Van Halenstreet Studios i Holland med Nico Van Montfort og bandet selv bag knapperne. Nico har også mixet og masteret albummet. 

Bandet nævner selv Rentokill, Strike Anywhere, Twisted Minds, Rise Against og Propagandhi som bands de selv kan lide. Personligt kender jeg kun de sidste to, men vil samtidig sammenligne dem lidt med eksempelvis Bad Religion og NOFX. Men er du til musik inden for denne genre, så kan og bør du tjekke Antillectual ud. 

Perspectives & Objectives er ude i Danmark via 5FeetUnder Records. 

  (4½ ud af 6)
 
Besøg Antillectual på Facebook her.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar