Lucid Dreams – Lucid Dreams

Skrevet af Calle
04-01-2014

Lucid Dreams er et norsk band, som blev dannet i 2007. Bandet består af Rune Gutuen (guitar), Randy Jefferson (guitar), Freddy Vain (vokal), Thorleif Østmoe (keyboard), Jan-Erik Lyså (bas) og Rune Hagen (trommer). Det selvbetitlede album er bandets debut. 

Bandet nævner selv Dream Theater, Van Halen og Metallica, som deres inspirations kilder, men efter at have lyttet til albummet er jeg er mere ovre i Pretty Maids, Fate, Forcentury, Jorn, Halloween, TNT og andre bands i den stil. Måske også lidt Dream Theatre og til dels Van Halen, men ikke Metallica. 

Albummet består af 12 numre, heraf en intro på lidt under et minut. Sangene er godt skrevet og flot bygget op. De er spækket med catchy riffs, gode melodier, powerful vokal og 80’er inspireret keyboardspil. Der er både uptempo metal sange, midtempo hard rock sange og de stille ballader. Derudover er der en del instrumentale passager, hvilket giver albummet en god rigtig god variation. Mine personlige favoritter på albummet er ”Take Me Away”, ”Light In The Sky”, powerballaden ”Lucid Dream” og især første singlen ”Daisy Dukes”. Men efter min mening er der ingen fyldstof eller dårlige sange på albummet. 

Lucid Dreams er produceret af bandets ene guitarist Rune Gutuen og så er det mixet og masteret af Tommy Hansen i Jailhouse Studios i Danmark. Tommy har tidligere arbejdet med bl.a. Pretty Maids, TNT og Halloween og bandet har netop valgt Tommy pga hans legendariske sound og hans tidligere arbejde med netop disse bands. 

Det er solidt håndværk Lucid Dreams har udgivet og de kan uden tvivl være stolte af deres debut album. Og er du til melodisk metal med powerfuld vokal, fede riffs og virkelig tight sammespil, så er jeg næsten sikker på at du vil kunne lide Lucid Dreams. Jeg er i hvert fald blevet fan!!!

Lucid Dreams er ude via Rockworks Records.

   (5 ud af 6) 
 
Besøg Lucid Dreams på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar