Eyes Wide Open – Aftermath

Skrevet af Calle
29-12-2013

Eyes Wide Open er et svensk band fra Karlstad, der blev dannet i 2011. Bandet består af Patrik Fahlin (vokal), Erik Engstrand (guitar), Kristofer Strandberg (guitar), Karl Adamsson (trommer) og Jesper Lindgren (bas). På trods af bandets korte levetid (indtil videre), så har de allerede udgivet én EP ”Revelations” i 2012 og nu opfølgeren Aftermath, som er deres første fuld længde album. 

Eyes Wide Open spiller melodisk døds metal. Og jeg ved ikke hvad de putter i drikkevandet på den anden side af sundet, men de kan i hvert fald producere gode bands inden for denne genre. Udover Eyes Wide Open kan bl.a. nævnes In Flames, At The Gates og The Haunted. 

Aftermath er mit første bekendtskab med bandet og selv på trods af, at melodisk døds metal ikke er min foretrukne genre, så er jeg ret imponeret over dette album. Det er virkelig velspillet og vokalen passer perfekt til genren (alt andet ville jo også være dumt). Samtidig sidder produktionen lige i skabet. Mine favorit sange på albummet er åbningsnummeret ”Wings Of Redemption”, ”Foxdie”, "Sikn Or Swim" og ”Red”. Sidst nævnte er albummets mest downtempo sang. Men selvom jeg nu fremhæver netop disse tre sange, så synes jeg faktisk at alle sange fungerer godt og der er intet fyldstof på albummet. 

Aftermath er indspillet i Leon Music Studios med Rikard Løfgren og Gustav Ydenius bag knapperne. Det er også Løfgren der har stået for mixing og mastering af albummet. Han har tidligere arbejdet med bl.a. Deathstars, Sparzanza og Enforcer. Men som sagt – a job well done!!! 

Alt i alt er Aftermath efter min mening et rigtig fedt album og er du til melodic death metal, så er jeg sikker på du vil synes godt om Eyes Wide Open. Du bør i hvert fald tjekke dem ud. Det er svensk metal når det er bedst og jeg er sku glad for at jeg fik albummet tilsendt ellers havde jeg måske aldrig stiftet bekendtskab med bandet. Jeg vil helt sikkert følge dem fremover!!!!

Aftermath udkom 11. december via Headbang Entertainment. 

   (5 ud af 6) 
 
Besøg Eyes Wide Open på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar