Ted Nugent - Ultralive Ballistirock

Skrevet af Peter Letting
27-11-2013

Ted Nugent har udgivet et nyt live album 18 oktober. Titlen er Ultralive Ballisticrock og er en dobbelt CD udgivelse + en DVD udgivelse. Ted Nugent er for mig en tam vildmand. Mit møde med Ted Nugent stammer fra en tidligere live udgivelse fra 1981 ”Intensities in 10 Cities”, som jeg fandt vildt fascinerende dengang. Jeg husker at jeg hørte den temmelig meget sammen med mine kammerater, imens vi begav os rundt i DK, i min første faldefærdige bil. Han var bare skør og tosset på en sjov måde, men mærkelige tekster og titler, og uendelig energi.

Ted Nugent har udgivet albums siden 1975, men på trods af hans alder på 63 år, så er han fortsat en vildmand. Musikken er intens og medrivende, men ikke specielt avanceret eller varieret. Han kalder selv stilen for ”Motown Soul Music” hele tiden. Hans band er ifølge ham selv ”The tightest band in the world”, og det er da også helt tydeligt at uanset hvor langt de kommer omkring i diverse soloer og eskapader, så ender det med at hænge sammen til sidst. Jeg vil nok kalde stilen for Detroit Rock ’n Roll, men det er da helt klart at han har en Soul del med.

Ted Nugent er som frontfigur en evig garant for utallige udtalelser om hans politiske overbevisninger, hans kærlighed til USA samt hans ”friluftsliv”. Det er ganske underholdende og han og hans band må være en 100% garanti for en fest i særklasse. Jeg lærte da et nyt udtryk undervejs: ”Dead Shit On The Grill…” hvilket så er et udtryk for grill mad… fantastisk…

Politisk ukorrekt må man sige han er. Undervejs mener han, at alle de unge mennesker skal have en maskinpistol. Han siger så også at alle folk ”derhjemme” siger: ”Er det lovligt?” .. Sådan kører det hele vejen igennem. Små underlige kommentarer og hentydninger imellem numrene. Men jeg tror de har det sjovt. Imponerende senior liv at have alligevel. Han siger at de spiller hver aften i juni, juli og august. Det kræver da alligevel et vist energi niveau, som han tilsyneladende også besidder.

Ted Nugent band består af: Ted Nugent på vokal og guitar, Derek st. Holmes på guitar, Greg Smith på bas samt Mick Brown på trommer. Jeg giver Ted Nugent 4 ud 6, for god underholdning.

Ultralive Ballisticrock er ude via Frontiers Records.
 
  (4 ud af 6) 

Besøg Ted Nugent på Facebook her. 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar